Yeşilçam oyuncuları yeni dizi ve filmleri bombaladı!

Bir döneme damga vuran oyunculardan yeni dizilere ve sinema filmlerine sitem geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam oyuncuları yeni dizi ve filmleri bombaladı!

Yeşilçam oyuncularından Nuri Alço, Ahu Tuğba, Mahmut Hekimoğlu, Bulut Aras, Salih Güney ve Selda Alkor da sitem dolu sözleri ile yeni yapılan dizileri ve Türk filmlerini bombaladı. Oyuncular, yeni nesil filmlerin eskisi gibi zorlukları olmadığını söylediler. Yeşilçam filmlerinin daha güzel olduğunu ifade eden ünlü oyuncular yeni dönem çekilen Türk filmlerini eleştirdi. Yapılan filmlerin Yeşilçam filmleri gibi olmadığını söyleyen oyuncular, teknolojinin geliştiğini ama Türk filmlerinin geriye gittiğini belirtti.



Yeşilçam'ın jönlerinden Salih Güney şimdi yapılan filmlerin kolay olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Şimdiki dönemde çektiğimiz filmleri monitörden izleyebiliyoruz. Bizim dönemimizde böyle bir şans yoktu. O dönemlerde kötü mü oynadık, kamerada arızamı var, ışık mı patladı bilemiyorduk. Şimdiki teknoloji çok ilerledi. Türk sineması şuan teknolojiyi yakalamış durumda. Teknoloji ilerlediği halde maalesef duygusal olarak halka pek inilemiyor. Şu an komedi filmleri iş yapıyor. Eski filmler yeniden çekiliyor. Yeni bir şey üretemiyor Türk sineması. Başarılı yönetmenlerimiz var ama onlarda yurt dışından. Türk sinemasında fazla bir ilerleme yok."



ŞİMDİKİ FİLMLER VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN



Bulut Aras ise çok zor şartlarda çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Bizim dönemimizde cep telefonu yok, internet yok, ulaşım zor. İnsanlar size programınızı bildirmek için üç gün sonraki programı üç gün önce sizin kapınızın altından atıyorlar. Diğer imkanlar konusunda şimdi çekiyorsun bir filmi, bakıyorsunuz daha sonra burası olmamış bir daha çekelim diyorsunuz. Ne çektiğinizi görebiliyorsunuz. Hatalarınızı görüyorsunuz ışık, açı, ses gibi hataları görünce bir daha çekelim diyorsunuz. Ne zaman tatmin olursan o zaman çekimi bırakıyorsunuz. Bizim dönemimizde yoktu böyle şeyler negatif yok bir kerede çekmek zorundasın filmi. Şimdi öyle değil vur patlasın çal oynasın şimdi. Geriye dönüp bakıldığında biz o imkanlarla o şartlarda gerçekten çok iyi filmler yapmışız. Bu günde olsa en iyisini yapmaya çalışırız ama bana göre bugün dizi çekimleri çok zor, film çekimleri çok kolay"



Mahmut Hekimoğlu da Türk filmlerinde bayağı bir gelişme olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni kuşak yeni yeni denemeler yapıyor. Yeni filmler çekmeye çalışıyorlar. Ama yine Yeşilçam filmleri gibi olmuyor. Onun tadını, onun zevkini vermiyor. Yeşilçam filmlerini alıp dizi haline getiriyorlar ama olmuyor."



YENİ NESİL BİZİ BEĞENMİYOR



Yeşilçam'ın kötü karakteri olarak bilinen Nuri Alço, Yeşilçam filmlerinin daha kaliteli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Yeni nesile baktığınız zaman eski çektiğimiz filmleri beğenmiyor. Hababam sınıfı tekrar yapıldı, Alev Alev tekrar tekrar çekildi. Bizim film çektiğimiz zamanki cihazlar, makineler ve negatifini bulamadığımız bir devirde o teknoloji ile yaptığımız filimler ortada. Şimdiki nesil bilgisayar nesli."



Altın Koza Film Festivali'ne katıldığını belirten Alço, şöyle konuştu: "Oradaki filmlere baktığınızda hiç birinin stüdyo çalışması yok. Hep bilgisayardan alınan bomba patlamaları ve bunun gibi şeyler. Silahlı filmlerde mermilerin atıldığı yeri göremiyorsun. Filmlerin hangi stüdyo da çekildiğine bakıyorsun stüdyo yok. Kendi evlerindeki bilgisayardan sesleri montajları yapıyorlar. Eskiden bir montaj vardı, dublaja girilirdi. Bizim zamanki yaptığımız dublajları tiyatrocular seslendirirdi. Onları beğenmiyorlardı ama şimdi maalesef ezbere çektikleri için kendileri böyle sıkıntılar doğuyor. Bilgisayara fazla yüklenildi. Onlarında vereceği zevk maalesef bu kadar oluyor. Bizim Yeşilçam filmlerinde olduğu gibi şimdiki filmler olmuyor. Yeşilçam filmlerinin dizileri tutulmuyor. Bir filme girdiğin zaman başından sonuna kadar seyredebiliyorsunuz. Oyuncuda senaryoyu başından sonuna kadar okuyor. Senaryoda ne olduğunu ne rolde olduğunu sonuna kadar biliyor. Ama orada 3 sayfalık gelen bir yazı var kiminle oynuyorum falan kişi ile oynuyorum ikimiz biliyoruz diğer oyuncular ne çekmiş sahnelerde ne olmuş ne bitmiş hiç bir şey bilmiyorlar. O yüzden Yeşilçam bambaşkaydı."



KÜFÜRLÜ FİLMLERE SİTEM



Selda Alkor da küfürlü filmlere sitem ederek şöyle konuştu: "Bugünkü yapılan sinema filmlerine baktığımda yeni nesil oyuncular yönetmenler diyorlar ki; ‘insanlar hep böyle, doğal bizde filmler olduğu gibi çekiyoruz. Bugün yaşadığımız hayatta küfür var. Her şey var. Bunu da açıklıkla dile getiriyoruz. Sinemanın ne kadar özgür olduğunu gösteriyoruz’ diyorlar. Ama öyle değil bizim Türk milleti olarak geleneklerimiz, göreneklerimiz o kadar farklı ki halen sinemada çok sık tekrarlanan küfürleri yadırgayan bir millete sahibiz. Bu kadar küfürlü olmamalı senaryolar. Gençlerimiz çok meraklı komedi tarzı filmlere o filmler gidiyorlar ve filmlerin acayip yapılmış küfür sahneleri de gençlerimizin belleklerine işliyor."



BU FİLMLERİ İZLEYENLERİN BEYİNLERİ GERİYE GİDER



Ahu Tuğba ise yeni nesil filmlere açtı ağzını yumdu gözünü. Tuğba, filmlerin çok kötü olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "İki sene boyunca evinde televizyon karşısında oturan bir insan bu filmleri izledikçe beyinler ileriye gitmez daha geriye gider. Teknoloji bu kadar ilerlemişken eşeği bile oynatabilirler bir ileri bir geri. Ellerinde bu kadar imkan varken daha neyin peşindeler. Senaristin bir kere hayatı görmesi, ufku çok açık olması lazım. Filmlerin yarısı çakma film." İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin