Yeşilçam bir ismini daha yitirdi ...

66 yaşındaki sevilen oyuncu Suat Geyik hayatını kaybetti

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam bir ismini daha yitirdi ...

Ayhan Işık’tan Adile Naşit’te kadar Türk Sineması'nın dev isimleriyle 460 Türk filminde rol alan emektar sanatçı Suat Geyik hayatını kaybetti.



Yeşilçam bir ismini daha yitirdi ...

Geyik’in ölüm haberini, sanat müziği sanatçısı Onur Akay Instagram hesabından duyurdu.

Akay, ‘Kah ağlatıp kah güldüren o emektar oyuncuların sonu genellikle hüzün verici. 460 Türk filminde rol alan emektar oyuncumuz Suat Geyik’i kaybettik. Değerli oyuncumuz akciğer kanseri hastalığına yakalanınca filmlerde ve dizilerde oynayamaz duruma gelmiş, bu nedenle ekonomik sıkıntıya düşmüştü. 460 filmin sonu ise huzurevinde bitmişti. Mekanı cennet olsun.’ yazarak Geyik'in huzurevinde çekilen fotoğrafını paylaştı.



Suat Geyik kimdir?



1949 doğumlu sinema sanatçısı Suat Geyik, aralarında Cüneyt Arkın, Ayhan Işık, Yılmaz Güney, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Adile Naşit gibi dev oyuncuların da bulunduğu çok sayıda sanatçı ile kamera karşısına geçti. Çekildiği dönemde ses getiren Battal Gazi, Seyithan, Yedi Dağın Aslanı, Malkoçoğlu, Dertli Pınar, Neşeli Günler, Kaderimsin, Gönül Yarası gibi filmlerde rol aldı. Geyik yerli oyuncuların yanı sıra Tony Curtis, Charles Bronson gibi yabancı oyuncularla da kamera karşısına geçti. İran'da düzenlenen bir film festivalinde ise en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü alan Geyik, son olarak Hanımın Çiftliği, Arka Sokaklar gibi dizilerde de rol aldı. Suat Geyik ünlü isimlerle 460 filmde oynamasına rağmen emekli olamamıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin