Yeşilay Başkanı'ndan oyuncakçıya tepki

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı bakın neye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilay Başkanı'ndan oyuncakçıya tepki

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, çocuk müşterilerine alkole özendirici kartpostal sattığı iddia edilen Bakırköy’deki oyuncak mağazası Toyzz Shop’a tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde çocuğuna oyuncak almaya giden bir velinin, mağazanın ortasındaki stantta ilkokul çocukları için satılan kartpostallar arasındaki yazı ilgisini çekmişti.



Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, olayın mülki amirlerin dikkatine sunulması gerektiğine dikkat çekti.  Karaman, “Dünya alkol konusunda somut adımlar atarken biz kendi ülkemizde çocuk mağazasında alkolü teşvik eden, masum gösteren ürünler satıyorsak artık tuz kokmuş demektir” dedi.



Kartta “İyi yaşamın sırları; erken yatmak, sağlıklı beslenmek, egzersiz yapmak ve düzenli yaşam! Fakat mutlu yaşamın sırrı; uzun geceler, çılgın partiler ve alkol!” yazıyordu. Bu tepkisini mağaza yetkililerine ileten müşterilere karşı, 90 şubeli firmanın Pazarlama Müdürü Ayça Zengin, alkol tüketimiyle ilgili bir düzenlemenin olmadığını belirterek, “O zaman Tekel bayilerinin de kapatılması gerekiyor.” diye cevap verdi.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin