Yeşil mercimeği kaynattığınızdaki ilk suyu kesinlikle dökmeyin. Yeşil mercimeğin ilk suyuyla bakın neler yapılıyor...

İnsan sağlığı açısından son derece önemli bir gıda olan yeşil mercimeğe dair gizli tutulan bir bilgi daha ortaya çıktı. Son derece sağlıklı bir besin kaynağı olan yeşil mercimeği pişirme esnasında kaynattığınız ilk suyu kesinlikle dökmeyin. O su bakın neye iyi geliyor...

Google Haberlere Abone ol
Yeşil mercimeği kaynattığınızdaki ilk suyu kesinlikle dökmeyin. Yeşil mercimeğin ilk suyuyla bakın neler yapılıyor...

Yeşil mercimek içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde son derece sağlıklı bir gıda olurken düzenli olarak tüketmek kişinin sağlıklı bir yaşam sürebilmesi açısından fazlasıyal önemlidir. Yeşil mercimek kişinin uzun süre tok kalmasına yardımcı olurken aynı zamanda kalori miktarının az olması ve kalorisinin büyük çoğunluğunun proteinden gelmesi, kişinin zayıflama sürecinde etkili olan etmenlerden bir tanesidir. Yeşil mercimeğin tüm bu faydalarından yararlanabilmek için tüketme şekline ve pişirilme metoduna dikkat etmek hayli önemlidir. Bilhassa yeşil mercimeği pişirme sürecinde ilk kaynattığınız suyu kesinlikle çöpe dökmekten vazgeçin, bakın lavabodan aşağıya döktüğünüz mercimek suyu neye iyi geliyor...

Mercimeğin ilk kaynatma suyu neye iyi geliyor?

Mercimek yemeği yapılırken, mercimeği haşlama sürecindeki ilk su genelde gaz yapıyor durumu dolayısıyla dökülmektedir. Hemen hemen herkes bu yanılgı içerisinde bulunurken, mercimeğin ilk suyu esasında kişide gaz probleminin oluşmasını tetiklememektedir. Mercimeği haşladığınızda ortaya çıkan ilk suyu dökmek yerine bu suyu çeşitli alanlarda değerlendirebilirsiniz. Mercimeği haşladığınızda çıkan suyu dökmek yerine bu suyun içerisindeki faydalardan yararlanabilmek için bitki çayı gibi tüketebilir ve içerisinde bulunan tüm faydalardan kısa süre içerisinde faydalanabilirsiniz. Mercimeği ilk kaynattığınızdaki suyu, yemeğe koymamanız yemeğin rengi açısından önemlidir. Haşlamadan çıkan ilk suyun renginin koyu renkte olması, yemeğin renginin de koyu bir forma kavuşmasına neden olurken yemeğin içerisine eklememeniz yemeğinizin çok daha lezzetli bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olacaktır.

 

 Mercimek suyu nasıl muhafaza edilir? 

Mercimek suyunu uzun soluklu tüketebilmek için muhafaza noktasında dikkat etmeniz gereken belli başlı durumlar da bulunmaktadır. Mercimek suyu kaynadıktan sonra ilk olarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Oda sıcaklığına gelen mercimeği köpüğünden ve nişastasından ayırmak için süzgeçten geçirin. Süzgeçten geçirdiğiniz mercimek suyunu hava almayacak bir şekilde güzelce muhafaza edin. Hava almayan mercimek suyu buzdolabı içerisinde bir haftaya kadar kalabilirken, derin dondurucuda 3 aya kadar bozulmadan kalabilmektedir.

Yeşil mercimeğin faydaları nelerdir?

Yeşil mercimek içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde insan sağlığına son derece faydalı bir gıdadır. Yeterli ve düzenli tüketilmesi yeşil mercimek noktasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan bir tanesi olurken, yeşil mercimeğin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yeşil mercimek hafızanın güçlenmesini sağlayan oldukça önemli bir gıdadır. Beynin sağlıklı ve aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olan mercimeği bu bağlamda düzenli olarak tüketmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Yeşil mercimeği kaynattığınızdaki ilk suyu kesinlikle dökmeyin. Yeşil mercimeğin ilk suyuyla bakın neler yapılıyor... - Resim : 2

  • Yeşil mercimek kişinin uzun süre tok kalmasına yardımcı olur. Tokluk süresinin uzamasına yardımcı olan yeşil mercimek, kişinin vücuduna gereksiz kalori almasının önüne geçerken bilhassa kilo verme sürecini çok daha sağlıklı bir şekilde idare etmesine yardımcı olmaktadır.
  • Demir eksikliği olan kişiler, demir seviyesinin yükselmesini sağlayan yeşil mercimeğin bilhassa kansızlık problemi yaşayan kişiler tarafından düzenli tüketilmesi gerekir. 
  • Protein kaynağı olan yeşil mercimek, günlük tüketilmesi gereken protein miktarının bir kısmının tüketilmesine yardımcı olmaktadır.
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin