Yeşil çayı böyle demlerseniz etkisi 2 kat artıyor: Yeşil çayın faydaları neler? Maden suyu ile...

Güçlü ve çok çeşitli antioksidan bileşenlerle dolu, tam bir gençlik kaynağı. çay maden suyu ile demlendiğinde özellikle bazı antioksidanların antioksidan epigallokateşin gallat miktarının yaklaşık iki katını sağlar.

Google Haberlere Abone ol
Yeşil çayı böyle demlerseniz etkisi 2 kat artıyor: Yeşil çayın faydaları neler? Maden suyu ile...

Çoğumuz için yeşil çay, sağlıklı bir yaşam tarzı vaat eden bir iksir gibidir. Harika bir antioksidan olduğunu, yağ yakmaya yardımcı olduğunu, ağız kokusunu önlediğini, kalp hastalıklarına karşı koruduğunu ve hatta yaşlanma karşıtı özelliklere sahip olduğunu biliyoruz.

Yeşil çay, antioksidan ve tanenler ve flavonoidler gibi doğal bitki bazlı bileşikler açısından yüksektir. Bununla birlikte araştırmalar yeşil çayı demleme şekli ve kullandığınız suya göre etkisinin artabileceğinizi gösteriyor.

Maden suyu ile hazırlanan yeşil çay kürü ile ABD'de yapılan yeni bir araştırma, yeşil çay içenlerin içeceği musluk suyu yerine şişelenmiş su kullanarak demlemeleri durumunda içeceğin antioksidanlarından daha fazla yararlanabileceğini buldu.

Yeşil çayı böyle demlerseniz etkisi 2 kat artıyor: Yeşil çayın faydaları neler? Maden suyu ile...

  • Yeşil çayın etkilini artırır.
  • Yağ yakımını artırarak hızla kilo verdirir
  • Antioksidan etkileri cildi parlatır, iyileştirir
  • Daha enerjik hissetmenizi sağlar

Maden suyu yeşil çay kürü, yarım litre ve sıcak yeşil çay miktarında 2 çay kaşığı kaynatılarak, 1 şişe maden suyu ve yarım limon eklenerek hazırlanır.

Bu karışım hazırlanırken belirtilen miktarda suya yeşil çay ilave edilir ve kaynatıldıktan sonra yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakılır.  Daha sonra içine yarım limon sıkılır ve içine limonun posası yani kabuğu atılır bu nedenle limonu yıkayarak kullanmak faydalı olacaktır. Tüm bu işlemlerden sonra karışıma bir şişe maden suyu ilave edilerek işlem tamamlanır.

Yeşil çayı böyle demlerseniz etkisi 2 kat artıyor: Yeşil çayın faydaları neler? Maden suyu ile... - Resim : 2

Yukarıda tarif ettiğimiz maden suyu yeşil çay ve limon olup, elde edilen kür oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Gün içerisinde iki öğün arasında bir bardak olacak şekilde tüketmenizde fayda var. Örneğin sabah kahvaltısını 08:00'de öğle yemeğini 14:00'de yaptıysanız bu karışımdan bir bardak içmelisiniz.

Yeşil çay maden suyu kürü, zararlı toksinleri temizlemenin, enerji seviyelerini yükseltmenin ve daha iyi sağlığı teşvik etmenin etkili bir yoludur.

Uyku düzeninizi bozabileceği ve stres seviyenizi artırabileceği için akşamları yeşil çaydan kaçının.

 

(POSTA)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin