'Yerli Top Gun' geliyor! Sina Koloğlu, TRT Dijital için çekilen 'Yerli Top Gun' dizisi 'Hür'ün çekimlerinin tamamlandığını duyurdu

Müzisyen ve gazeteci Sina Koloğlu, TRT Dijital için çekilen yeni proje 'Yerli Top Gun' olarak nitelendirilen 'Hür'ün çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. 

'Yerli Top Gun' geliyor! Sina Koloğlu, TRT Dijital için çekilen 'Yerli Top Gun' dizisi 'Hür'ün çekimlerinin tamamlandığını duyurdu

Müzisyen Sina Koloğlu, TRT Dijital için çekilen yeni proje 'Yerli Top Gun' olarak nitelendirilen 'Hür'ün çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. 10 bölümlük dizinin galasının mayıs ayında yapılması planlanıyor.

Koloğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,

"TRT Dijital için çekilen yerli Top Gun Hür'ün çekimleri tamamlandı. 10 bölümlük dizi yayın gününü bekliyor. TRT Dijital'in Şubat ayında planlanan galası, deprem nedeni ile ertelenmişti. Büyük olasılık, Mayıs ayında gerçekleşecek.

Hür için hazırlanan tanıtımların çok etkili olduğunu söyleyebilirim. Sezonu 10 bölüm olan dizide başrollerde Hilmi Cem İntepe, Taner Ertürkler Deniz Çatalbaş, Zeynep Tuğçe Bayat, Ogün Kaptanoğlu, Batuhan Demir ve Gökay Müftüoğlu var. Barış Erdoğan ve İlker Aslan'ın kaleme aldığı dizi, bir Es Film işi. Özel görevler için kurulmuş özel filonun hikayesi. Teknik tarafı hayli el alan bir iş oldu. F16 ve F4 simülatör donanım ve yazılımları hazırlatıldı. Bir ilginç yönü dizinin, çekimini anlatan bir kitabın da hazırlanıyor olması." ifadelerini kullandı. 

Çin, Hindistan ve ABD gibi ülkeler pilot ihtiyaçlarını karşılamak üzere gençleri teşvik amacı ile bu film ve dizileri yapıyor. Projenin mimarları, 'Hür' dizisinin de Türk gençlerinin pilot olma isteğini artıracağını düşünüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin