Yerel medyayı öldürecek hamle... Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş isyan etti

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, yerel medyanın Cumhurbaşkanlığı'nın aldığı bir karar yüzünden bitme noktasına geldiğini söyledi ve medya sahiplerinin isyanını köşesine taşıdı. Söz konusu genelgeye göre artık belediyelerin gazete ve dergi abonesi olması yasak.

Google Haberlere Abone ol
Yerel medyayı öldürecek hamle... Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş isyan etti

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş'ın yazısından o bölüm...

Medyaya öldürücü darbe!

Cumhurbaşkanlığı’nın 2021 bütçesi 4 milyar 39 milyon lira olarak belirlendi. Bu, Saray’ın günde ortalama 7 milyon TL harcama yaptığını gösteriyor. Verdiğimiz rakamlara, örtülü ödenek harcaması dahil değil.

Cumhurbaşkanlığı bu denli yüksek bir bütçeyi kullanırken, birkaç ay önce bir “genelge” yayımladı ve belediyelerin gazete, dergi abonesi olmasını yasakladı. Hatta; genelgeyi farklı yorumlayan bazı belediye başkanları “Tasarruf genelgesi var. Artık gazetelere ilan da vermeyeceğiz” kararı aldı.

“GAZETELER CAN ÇEKİŞİYOR”

Önceki gün Samsun’un Atakum İlçesi Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği kitap fuarı için bu kente gittim. CHP’nin başarılı belediye başkanlarından Cemil Deveci, “Tasarruf genelgesi yüzünden yerel gazeteler kapanma noktasına geldi. Hiçbir yerel ve ulusal gazeteye ilan veremiyoruz, abone olamıyoruz” dedi. Sohbetimize eşlik eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Samsun Şube Başkanı Mehmet Yazıcı da tasarruf genelgesi yüzünden gazetelerin adeta can çekiştiğini vurguladı.

“NEFES ALAMIYORUZ’’

Samsun dönüşü ise İstanbul Gazeteciler Derneği (İGC) Başkanı Mehmet Mert aradı. İstanbul yerelinde yayın yapan Damga Gazetesi’nin Sahibi Mehmet Mert, “Tasarruf genelgesi yüzünden artık nefes alamaz hale geldik. Hiçbir yerel gazetenin ayakta kalma şansı yok. Bu genelge iptal edilsin” dedi ve bunu köşemden duyurmamı rica etti.

Meslektaşlarımızın dikkat çektiği ve adeta feryat ettiği bu duruma bir an önce çözüm bulunmalı. Basın, halk adına soru sorar, denetim yapar ve gizlenen gerçekleri açığa çıkarır. Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi, basının bu misyonunu ortadan kaldırıyor. Halkın hava delikleri, genelge ile kapatılıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin