'Yerel Medya Buluşmaları'nda gazetecilerle bir araya geldi!

BYEGM yetkilileri, "Yerel Medya Buluşmaları" kapsamında Şanlıurfa'da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Yerel Medya Buluşmaları'nda gazetecilerle bir araya geldi!

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, çok güvenli olan kentte herhangi bir toplumsal olay veya kaos yaşanmadığını belirterek, "Bizler o güven ortamını insanların zihninde yer edinmesi için çalışıyoruz" dedi.



Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) yetkilileri, "Yerel Medya Buluşmaları" kapsamında Şanlıurfa'da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.



Bir restoranda düzenlenen programa katılan Küçük ile BYEGM Basın Merkezleri Koordinatörü Ali Öztürk, basın mensuplarıyla bölge sorunları hakkında sohbet etti.



Küçük, yaptığı açıklamada, yerel medyayı "çalışma ortağı" gibi gördüklerini söyledi.



Yerel medyanın kentte yaşanan olumsuzluklara karşı tutumunu takdir ettiğini belirten Küçük, "Basınımız son derece sorumlu ve ölçülü bir tavır sergiledi. Bundan dolayı tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.



Kentin gelişimi adına çalışma yürüttüklerini vurgulayan Küçük, özellikle sanayi, eğitim ve turizm alanında yeni projeleri hayata geçireceklerini dile getirdi. 



Küçük, Suruç ve Ceylanpınar ilçesindeki terör olaylarının turizme etkisinin sorulması üzerine Küçük, şöyle konuştu:



"Güvenlik güçlerimiz her yönden tedbirlerini alıyor. Gerek kırsalda gerekse şehirde meydana gelebilecek olaylara hazırlıklı. Yaşanan bu 2 olay Şanlıurfa'nın doğasından gelen bir olay değildir. Tamamen dışarıdan kaynaklı, kentle ilgisi olmayan ithal bir olaydı. Buradan bir kez daha samimiyetle ifade ediyorum Şanlıurfa çok güvenli bir kent. Şehrimizde herhangi bir toplumsal bir olay veya kaos yaşanmamakta. Bizler o güven ortamını insanların zihninde yer edinmesi için çalışıyoruz."



Küçük, sınır hattındaki güvenlik bölge kararının sadece kaçakçılık olaylarına karşı alındığını kaydetti.



Öztürk ise Türkiye'nin, Suriye'deki gelişmeleri takip eden yerli ve yabancı basın kuruluşları için güvenli bir liman olduğunu belirtti.



Şanlıurfa'daki yerel basının bu sınavı başarıyla sürdürdüğünü vurgulayan Öztürk, BYEGM'nin, bölgedeki hassas güvenlik durumunu dikkate alarak, oluşabilecek bilgi kirliliğini önlemenin yanı sıra basın mensuplarının doğru ve gerçek kaynağa ulaşmalarını sağladığını anlattı.



BYEGM'nin bir köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Öztürk, şu ifadeleri kullandı:



"Gazetecilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen BYEGM basın büroları, Akçakale, Suruç ve Ceylanpınar, Elbeyli ve Karkamış gibi sınır hattındaki ilçelerde etkin olarak çalışmalarını yürütmektedir. Basın mensuplarıyla birebir iletişim kurarak bölgedeki güvenlik durumu ve gelişmeler hakkında bilgilendiriyoruz. BYEGM ayrıca bölgedeki vali, kaymakam, askeri yetkili ve yerel yöneticileri gazetecilerle bir araya getirerek doğru ve detaylı bilgilerin kamuoyuna ulaşmasına imkan tanımaktadır." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin