Yerel Medya 2012 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung Derneği’nin (KAS), 15 yıldır birlikte düzenlediği Yerel Medya Ödülleri sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
Yerel Medya 2012 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung Derneği’nin (KAS) tarafından Grand Otel'de düzenlenen törene; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Atay, Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Ayhan, Recep Yaşar ve Celal Toprak, Konrad Adenauer Stiftung Derneği'nin (KAS) Türkiye Temsilcisi Dr. Colin Dürkop, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.



TGC Başkanı Orhan Erinç törende yaptığı konuşmada gazetecilerin özleminin özgürce görev yapmak istediğini belirterek,  "Dünyanın neresinde olursa olsun gazeteciler aynı sorumlulukla görev yapıyor" dedi.





"DEMOKRASİ YEREL MEDYADAN BAŞLAYARAK GÜÇLENİR"



Törenin sunuculuğunu yapan TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, yerel medyanın önemine değindi. Güneş, şunları söyledi: "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti demokrasinin güçlenmesinin yerel medyadan başladığını düşünen bir örgüt. Bu anlamda partneri KAS ile birlikte 15 yılı aşkın bir zamandır Türkiye'nin hemen hemen her ilinde yerel gazetecilik eğitim seminerleri düzenlemeyi sürdürüyor. Bu seminerlerde 7 bine yakın meslektaşımız sertifika aldı.Yapılan seminerlerin sonuçlarını da törenlerde görmek bizi fazlasıyla mutlu ediyor."





Ödüller 3 dalda veriliyor



Haber, fotoğraf ve sayfa düzeni olmak üzere 3 dalda verilen Yerel Medya 2012 ödülleri hakkında bilgi veren Güneş, "Ödüller, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde 8 Mart 2013 tarihinde TGC binasında toplanan Seçici Kurul tarafından belirlendi. Seçici Kurul, TGC Başkanı Orhan Erinç, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Önceki Başkanı Nail Güreli, Konrad Adenauer Stiftung Proje Yöneticisi Bekir Öncel, A Haber’den İhsan Yılmaz, Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müge Demir, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Doğan Haber Ajansı Yazı İşleri Müdürü Mustafa Eşmen ve Gazeteci Tümer Argın’dan oluştu. Tümer Argın başkanlığındaki Seçici Kurul’un yaptığı değerlendirme sonunda ödül kazananlar ve eserleri belli oldu" dedi.





"YEREL MEDYA OLMAZSA..."



Konrad Adenauer Stiftung Derneği'nin (KAS) Türkiye Temsilcisi Dr. Colin Dürkop, konuşmasında, "Özüne bakacak olursanız yerel medya, ülke vatandaşlığı için çok daha önemlidir. Yerel medya olmadan vatandaşlar, kendi kasabalarında yaşanan sorunlar hakkında bilgi sahibi olamazlar. Yerel medya olmadan, bölgedeki olaylar, ekonomik ve sosyal gelişmeler hakkında bir şey öğrenemeyecekleri gibi kültürel ve toplumsal problemleri de göz ardı edeceklerdir. Kısaca demokratik katılım sürecinde etkin rol oynamaları mümkün olmayacaktır. İşte bu nedenle yerel medya çok önemlidir" diye konuştu.





"GAZETECİLERE ALMANYA'DA EĞİTİM VE STAJ MÜJDESİ"



Konrad Adenauer Stiftung olarak yerel medya gücü ile demokrasinin gücü arasında da sıkı bir bağ olduğuna inandığını ifade eden Dürkop, bunun içinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte yerel gazeteciliği güçlendirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti. Dürkop, "Biliyoruz ki; yerel gazetecilerin işi çok zor. Onları yüreklendirmek, takdir etmek gerekmektedir. Onun içindir ki sadece ödül vermiyoruz, onların itibarını güçlendirmek için de bir araya geliyoruz" dedi. Üzerinde çalıştıklarını çalışmalar hakkında bilgi veren Dürkop, "2013 yılında ödül kazanan yerel gazetecilerimiz arasında en fazla oy alarak birinciliği hakeden ödül sahibini, Almayan'ya götürmek ve staj imkanı sunmak arzusundayız. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.



Abidin Yağmur: Basın kartımı almak istiyorum



Seçici Kurul, haber dalında 1- 3- 4- 9-15- 20 Ekim tarihleri ile 21 Aralık - 31 Aralık 2012 tarihlerinde Zonguldak Ereğli Önder Gazetesi’nde seri halinde yayımlanan “Film Gibi Olay” başlıklı haberleri ile Mustafa Kemal Bektaş’ı birinciliğe değer gördü. Bektaş’a ödülünü TGC Başkanı Orhan Erinç verdi. Seçici Kurul ayrıca, 18 Haziran 2012 tarihli, Mersin İmece Gazetesi’nde yer alan “Valiliğe Göre Salon Toplantısı da Sakıncalı” başlıklı haberi ile Abidin Yağmur’u mansiyona değer buldu. Yağmur ödülünü Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) Başkanı Nazmi Bilgin'in elinden aldı. Yağmur, ödülü alırken şunları söyledi: "1998 yılından beri fiilen, 2003 yılında beri kadrolu olarak görev yapıyorum; ancak Terörle Mücadele Kanunu mağdurlarından olduğum için bir türlü basın kartını alamadım. 'Mahkemelerin bile henüz karar veremediği, hukuken netlik kazanmamış adli sicil, adli arşiv zaman aşımına uğramış cezaları, güvenlik tedbiri gibi konularda affa uğramış ya da silinmiş olsa dahi TCK'nın 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi bu kişiler basın kartı alamazlar' cümlesinin herhangi bir yasaya dayanmadığını düşünüyorum. Bu konuda ilgililerden destek bekliyorum" dedi. Çalışması ödüle değer bulunan gazetecilere ayrıca üç dalda da 1.000’er TL de verildi. Gazeteciler bu ödüllerini Dr. Colin Dürkop'un elinden aldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin