Yerde öylece yatan yavru köpeği demir çubukla vurdu! Öylece yatan yavru köpek cani adam tarafından işkenceye uğradı

Mardin Kızıltepe'de kan donduran bir hayvan vahşeti yaşandı. Bir adam yerde öylece yatan bir yavru köpeği demir çubukla defalarca vurarak katletti. O anlar güvnlik kameralarına yansıdı. Cani adam hakkında işlem başlatıldı. Kaymakamlıktan peş peşe açıklamalar geldi. Köpeğin ölmediği tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Yerde öylece yatan yavru köpeği demir çubukla vurdu! Öylece yatan yavru köpek cani adam tarafından işkenceye uğradı

Olay, Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Taşlıca Mahallesi’nde meydana geldi. M.T., yerde yatan köpeği, başına demir çubukla defalarca vurdu. Bu sırada yoldan geçen biz kız çocuğu, olayın şokuyla yerinden kıpırdayamadı. M.T. kıza da bir şeyler söyleyip, köpeğin başına bir kez daha vurdu. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine inceleme başlatan jandarma ekipleri, kimliğini tespit ettikleri M.T.’yi adresinde gözaltına alındı.

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili Kızıltepe Kaymakamlığı'ndan yapılan ilk açıklamada, “Mardin ili Kızıltepe ilçesi Taşlıca Mahallesi’nde M.T. isimli şahıs yavru köpeğe eziyet ederek öldürmesi ile ilgili Kızıltepe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu’nun talimatıyla Kızıltepe İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Savcılığın talimatıyla şüpheli M.T., Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlığınca evinde yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan M.T., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.T., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYMAKAMLIKTAN YENİ AÇIKLAMA

Kızıltepe Kaymakamlığınca, sosyal medyadan gün içerisinde ‘Önemli’ başlığıyla paylaşılan ikinci mesajda, “İlçemiz kırsalında bir şahsın başına demir çubukla vurarak şiddete maruz bıraktığı yavru köpeğimiz ilçemiz Mobil Kısırlaştırma Merkezinde tedavileri yapıldıktan sonra Mardin Hayvan Rehabilitasyon Merkezine sevk edildi” ifadeleri kullanıldı.

'MARDİN'DE TEDAVİSİ SÜRÜYOR'

Paylaşılan fotoğraflardaki köpeğin, şiddete maruz kalan köpek olmadığı yönünde çok sayıda paylaşım yapılması üzerine, Kaymakamlık 3’üncü bir paylaşım yaparak, "İlçemiz Taşlıca Mahallesinde M.T. isimli şahsın yavru köpeği darp ettiğine ilişkin olay üzerine Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli süreç devam etmektedir. Sosyal medya hesaplarımızda şiddete maruz kalan yavru köpeğin merkezimizde tedavi gördüğü anlara ait fotoğrafların paylaşılması üzerine bazı kesimlerce fotoğrafları paylaşılan köpeğin, söz konusu şiddete maruz kalan köpek olmadığı yönünde iddialarda bulunulmuş ise de, konu ile ilgili mercilerden bilgi talebinde bulunulmuş ve söz konusu iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır. Can dostumuzun tedavilerine Mardin Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde devam edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin