Yeniden Refah Partisi'ne sert çıktı: Okuduklarını anlamıyorlar. 6284 sayılı kanunla ilgili konuşan Avukat Sureyya Kardelen Yarli'den flaş açıklamalar geldi: Ünlü kişiler bu kanunu kullanıyor

Kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili çıkarılan 6284 sayılı kanunla ilgili bir genelge yayınlandı ve bu genelgenin yayınlamasından sonra deyim yerindeyse fırtına koptu. Yasaya en büyük tepkiyi verenlerin başında Yeniden Refah Partisi var. Medyatava TV'ye konuşan Avukat Sureyya Kardelen Yarli, bu kanunun sadece kadınları değil erkekleri de koruduğunu söyledi ve ünlü kişilerin ise bu kanunu kullandığını iddia etti. Yarlı, Yeniden Refah Partisi'ne ise sert çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Yeniden Refah Partisi'ne sert çıktı: Okuduklarını anlamıyorlar. 6284 sayılı kanunla ilgili konuşan Avukat Sureyya Kardelen Yarli'den flaş açıklamalar geldi: Ünlü kişiler bu kanunu kullanıyor

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile İlgili 2023/16 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genelgenin yayınlanmasının ardından sosyal medyada, 6284 sayılı kanunda yer alan ve kamuoyunda “kadının beyanı esastır” olarak anılan maddenin “kadının kanıtı esastır” olarak değiştiği iddia edildi.

Söz konusu iddianın gerçek olmadığını sosyal medya hesabından açıklayan Avukat Sureyya Kardelen Yarli, MedyaTava TV’nin yayınına katılarak genelgenin ve 6284 sayılı kanunun içeriği hakkında bilgiler verdi.

6284 sayılı kanunun hem kadına yönelik şiddeti hem de aile içi şiddeti önleme kanunu olduğunu ve bu kanunun bir ceza kanunu değil bir tedbir kanunu olduğunu hatırlatan Yarli; 6284‘ün Türk kanun yapıcıları tarafından tasarlanan yerli ve milli bir kanun olduğunu ifade etti.

BU KANUN ERKEKLERİ DE KORUYOR

Kişinin cinsiyetini göz etmeksizin erkek ya da kadın için kanunun uygulanabilir olduğunu, mağdur kişiyi koruyan bir kanun olarak 6284‘ün son derece önemli olduğunu açıklayan Yarli, sanıldığının aksine erkeklerin de bu kanun tarafından korunduğunu anlattı.

Sadece kadın olmalarından ötürü şiddete uğrayan ya da şiddet tehdidi yaşayan mağdurlar için herhangi bir delil sunmadan koruma kararı alınabilen bu kanuna göre ancak adli merciler tarafından şikayet edilen kişiye ceza verilecekse mağdurdan kanıt istenildiğini açıkladı. Bu bilgilere göre kadının beyanının tüm yargılama sürecinin başlangıç aşaması olduğunu belirten Avukat Sureyya Yarli, bu nedenle sadece kadının beyanıyla kanunun uygulanmadığını yani suç işlemeyen kişilerin bu kanundan korkmaması gerektiğini duyurdu. 

ÜNLÜ KİŞİLER BU KANUNU KULLANIYOR

Yayınlanan genelgenin çıkış sebebinin 6284 sayılı kanunun uygulama kararlarını ve ilkelerini genişletmek olduğunu söyleyen Yarli; kanunun gereksiz uygulandığı yerlere de dikkat çekerek özellikle ünlü kişilerin bu kanunu kullanarak birbirleri hakkında uzaklaştırma vb. kararlar aldırmasının önüne geçilmesi gerekliliğinden bahsetti.

MedyaTava TV’den İlke Özalp’in Yeniden Refah Partisi’nin kanunu kaldırma isteğini hatırlatarak  ‘böyle bir kanuna neden karşı çıkılır, genelge söylemleri neden farklı gösterilmeye çalışılıyor ?’ sorusuna;  ‘Genelge sebebinin farklı gösterilmesinin iki sebebi var, ya okuduklarını anlamaktan acizler ya da genelgenin böyle bir şeyi bildikleri halde kendi tabanlarına biz dediğimizi yaptırdık demek için ‘ diyerek, algı manipülasyonu yapıldığını söyledi.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin