Yeniden Refah Partisi neden ÖTV oylamasına katılmadı? Açıklama geldi: Hayır oyu vermek, milyonlarca emekli ve memurumuzun maaşlarının artışına 'hayır' demek manasını taşıyacak

Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi TBMM'de görüşülen vergi düzenlemeleri ile ilgili oylamalara katılmamıştı. Partiden yapılan açıklamada "Torba yasaya hayır oyu vermek, milyonlarca emekli ve memurumuzun maaşlarının artışına 'hayır' demek manasını taşıyacak, 'evet' oyu vermek ise fahiş oranda ÖTV artışına onay vermek manasını taşıyacaktı. Bu sebeple her iki durumun da tarafımızca kabul görmemesi nedeniyle partimiz milletvekilleri oylamaya katılmamışlardır." denildi.

Google Haberlere Abone ol
Yeniden Refah Partisi neden ÖTV oylamasına katılmadı?  Açıklama geldi: Hayır oyu vermek, milyonlarca emekli ve memurumuzun maaşlarının artışına 'hayır' demek manasını taşıyacak

Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi neden TBMM'de görüşülen vergi düzenlemeleri ile ilgili oylamalara katılmadığını açıkladı.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Pazartesi gününden bu yana, Yeniden Refah Partimiz milletvekillerinin ÖTV zammını da içeren torba yasanın oylandığı oturumda Meclis Genel Kurulu'nda bulunmamaları hakkında, bir kısmı bilinçli şekilde algı oluşturmaya yönelik, bir kısmı da bilgi eksikliğinden kaynaklanan eleştiriler yapılmaktadır.

Bu noktada milletimizin gözünden kaçırılan çok önemli bir hususun kamuoyuyla paylaşılması zarureti hasıl olmuştur.

ÖTV zammını da içeren söz konusu torba yasanın içerisinde aynı zamanda emekli ve memurlarımızın maaşlarının artışı düzenlemesi de bulunmaktaydı. Böyle bir durumda bu torba yasaya hayır oyu vermek, milyonlarca emekli ve memurumuzun maaşlarının artışına 'hayır' demek manasını taşıyacak, 'evet' oyu vermek ise fahiş oranda ÖTV artışına onay vermek manasını taşıyacaktı. Bu sebeple her iki durumun da tarafımızca kabul görmemesi nedeniyle partimiz milletvekilleri oylamaya katılmamışlardır.

25 Temmuz'da toplanmak üzere TBMM Genel Kurulu'na çağrıda bulunan TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş'un milletimizin sıkıntılarını artıracak zamların acilen geri çekilmesini gündeme alması ve yükü milletimize yüklemek yerine, milli kaynaklarla, israfı önleyerek ve faiz giderlerini azaltarak açıkların kapatılması için çağrıda bulunuyoruz.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümüzle aziz milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin