Yeniçağ yazarı Murat Ağırel tutuklandı!

Türkiye’nin Libya’da yürüttüğü operasyonlar sırasında MİT mensubunun hayatını kaybettiğine dair bilgileri haberleştiren Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklama kararları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Yeniçağ yazarı Murat Ağırel tutuklandı!

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı dosyadan tutuklandı. Ağırel’in sorgusunun sona erdiğini ve tutuklama kararı verildiğini duyuran Avukat Onur Cingil, “Yazıklar olsun sizin adaletinize!” diyerek tepki gösterdi. Savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser de tutuklandı.

Yeniçağ gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde; Murat Ağırel’in tutuklama kararının ardından "Burada tutuklanan kesinlikle ben değilim, bağımsız Türk yargısıdır. Bir Murat tutuklanır bin tane Murat gelir. Sakın ha sakın parasızlıktan intihar eden halkın hakkını savunmaktan vazgeçmeyin. Mücadeleden vazgeçmeyin. Sakın ha sakın korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti devleti Pelikan’lardan çok daha büyük. Mustafa Kemal’in devrimlerine sıkı sıkı sarılın. Daha çok çalışın, daha çok anlatın" açıklamasında bulunduğu belirtildi.

Öte yandan mahkemenin kararını protesto edeceklerini ifade eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul teşkilatlarıyla birlikte Yeniçağ gazetesi önünde bir araya geleceklerini duyurdu.

Twitter’dan yaptığı açıklamada kararın protesto edileceğini belirten Kavuncu, "Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkındaki tutuklama kararını protesto etmek üzere, yarın (bugün) saat 13.00'da, Yeniçağ gazetesinde bütün teşkilatımız bir araya gelecek. Bağımsız basına karşı her türlü susturma girişimine boyun eğmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin