Yeni zete.com yayına başladı

İki buçuk yıl önce yayın hayatına başlayan ve geçen yıl mobil arayüzünü web’e de taşıyan zete, web versiyonunu yeniledi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni zete.com yayına başladı

İki buçuk yıl önce Türkiye’nin tablet için dizayn edilmiş ilk gazetesi olarak yayın hayatına başlayan ve geçen yıl mobil arayüzünü web’e de taşıyan zete, web versiyonunu yeniledi. 



Ekran genişliğinde bir sliderla açılan ana sayfası zete.com’un bir önceki kutu kutu formatından farklı. Zete’nin sahibi Nurcan Akad, bir önceki formatın tablet için çok kullanımlı olduğunu ancak web’in ihtiyaçları açısından kısıtlayıcı yönleri bulunduğunu belirterek, “Bu nedenle zete’nin yalın karakterini muhafaza ederek, web’e daha uygun bir yapı arayışına girdik” dedi. Bir önceki formatı seven okurlar için bu yüzün de korunduğu, isteyenlerin zete’yi bir önceki formatıyla mobile.zete.com adresinden takip edebilecekleri  kaydedildi.



Zete.com’u yenilerken, zete’nin yenilikçi ve modern çizgisini korumak istediklerini, bu nedenle Türkiye’deki mevcut internet sitelerinden çok farklı bir tasarım gerçekleştirdiklerini anlatan Akad, "Bir sayfada irili ufaklı yüzlerce yazı görmeye alışkın olanlar için yeni zete.com fazla sade kalmış olabilir. Ancak yeni okur deneyimi içeriğe en kolay ve süratli biçimde ulaşmayı hedefliyor. Bunu göz önünde tuttum" diye belirtti.



Zete’nin yeni web versiyonunda, sidebarlarda yer alan kutuların her birinden zete’nin ana bölümlerinin dışındaki bölüm başlıklarına ulaşmak mümkün. Söyleşiler, portreler, medya turu, sadece dijital ortamda yazılmış yazıları derleyen "kağıtsız yazılar" bölümleri, bunlardan bazıları. Yine bir önceki versiyonda yer almayan 'galeri' bölümü de yeni eklendi. Logonun yer aldığı üst bar sabit. Menü, mobil kullanıcılarının alışkın olduğu biçimde, üst bardaki oka basılınca açılıyor. 



Zete’nin dergileri de ipad’deki formuyla yeni zete.com’a taşındı. Nurcan Akad, "Bir önceki yapıda, dergileri web için yatay formda hazırlıyorduk ve bu sunum tasarıma oldukça zarar veriyordu. Şimdi dergilerimizi zete.com’a pdf formatında yüklüyoruz. Böylece okurlar ipad ve web’de aynı tasarımı görmüş oluyorlar" dedi.



Zete’nin ipad ve iphone  uygulamaları ücretsiz indirilebiliyor. 



Nurcan Akad, yeni dönem için içeriği zenginleştirecek önemli projeleri bulunduğunu, bunları önümüzdeki dönemde arka arkaya uygulamaya koyacaklarını belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin