Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern flaş bir kararla istifa ettiğini duyurdu: Görevde altıncı yılıma giriyorum. Ve o yılların her biri için, her şeyimi verdim

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ardern yazılı açıklamasında “Görevde altıncı yılıma giriyorum. Ve o yılların her biri için, her şeyimi verdim” ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern flaş bir kararla istifa ettiğini duyurdu: Görevde altıncı yılıma giriyorum. Ve o yılların her biri için, her şeyimi verdim

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, basın toplantısı yaparak Başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ardern yazılı açıklamasında ise “Görevde altıncı yılıma giriyorum. Ve o yılların her biri için, her şeyimi verdim” ifadelerini kullandı.

Jacinda Ardern, 2017 yılında İşçi Parti’nin lideri olarak 37 yaşında Yeni Zelanda Başbakanı olmuş ve dünyadaki en genç kadın hükümet lideri olarak görev yapmaya başlamıştı.

Ardern bugün basın açıklaması yaparak Başbakanlık ve beraberinde İşçi Partisi Liderliği görevinden 7 Şubat itibariyle ayrılacağını duyurdu. Ardern kişisel sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Görevde altıncı yılıma giriyorum. Ve o yılların her biri için, her şeyimi verdim. Bir ülkeyi yönetmenin bir insanın sahip olabileceği en ayrıcalıklı ama aynı zamanda en zorlayıcı işlerden biri olduğuna inanıyorum. Dolu bir deponuz ve ayrıca bu beklenmedik zorluklar için biraz rezerviniz yoksa bunu yapamazsınız ve yapmamalısınız.”

Yeni Zelanda’da genel seçimlerin 14 Ekim tarihinde olacağını da duyuran Ardern “Yeniden seçime girmeyeceğimi ve Başbakanlık görevimin en geç 7 Şubat'ta sona ereceğini ilan ediyorum. Bu, hayatımın en tatmin edici beş buçuk yılı oldu. Ama zorlukları da oldu” ifadelerini kullandı.

Ardern işin zorluğu nedeniyle ayrılmadığını vurgulayarak “Ayrılıyorum çünkü böylesine ayrıcalıklı bir görevle birlikte sorumluluk da geliyor. Ne zaman liderlik edecek doğru kişi olduğunuzu ve ne zaman olmadığınızı bilme sorumluluğu” dedi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin