Yeni Yüzyıl'ın eski çalışanlarından yönetime çağrı: Haklarımızı istiyoruz

Gazetenin işten çıkardığı ve istifa eden eski çalışanları, haklarının ödenmediğini öne sürerek yönetime çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Yüzyıl'ın eski çalışanlarından yönetime çağrı: Haklarımızı istiyoruz

Yeni Yüzyıl gazetesinin mâli kriz gerekçesiyle geçtiğimiz ocak ayında işten çıkardığı ve kendi rızasıyla görevinden ayrılan eski çalışanları, haklarının ödenmediğini öne sürerek gazeteye dava açacaklarını bildirdi.



5 Kasım 2015'te yayın hayatına başlayan ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı avukat Mansur Topçuoğlu'nun kurucusu olduğu Yeni Yüzyıl'ın, aralarında işten çıkarılanların da olduğu 30'a yakın eski çalışanları, ödenmeyen haklarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.



Çalışanlar, süreçle ilgili Medyatava'ya yaptığı açıklamada; "Konuyla ilgili bilgi edinme hakkımız bile elimizden alınmış durumda. Maaşlarımızın yatırılmaması halinde toplu olarak hukuki süreç başlatacağız" ifadelerini kullandı.



İşte, 30'a yakın eski çalışanın ortak açıklaması: 



"5 Kasım 2015 tarihinde yayın hayatına başlayan Yeni Yüzyıl Gazetesi’nde yaşanan mali krizler sebebiyle bir kısmımız işten çıkarıldı, bir kısmımız ise maaşlarımızı alamadığımızdan dolayı istifa ettik.



Ancak ne işten çıkarılanlar ne de istifa edenler içeride kalan paralarını alamıyor. Yeni Yüzyıl Gazetesi’nin sahibi ve aynı zamanda Haliç Üniversitesi’nin mütevelli heyeti başkanı olan Mansur Topçuoğlu konuyla ilgili bilgi almak için soru soranlara “Onlar istifa edip beni yüz üstü bıraktı. Ben de onların maaşlarını ödemiyorum. Zor durumda kalmak neymiş görsünler” şeklinde cevaplar veriyor. (Hatta Topçuoğlu, Ocak ayı maaşlarını da kendisi hakkında medyada çıkan olumsuz haberleri bizim yaptırttığımız gerekçesiyle geç yatırdığını iddia etmiştir.) 



Şubat ayı ortasında insan kaynaklarından “Maaşlarınız 10 gün içerisinde ödenecektir” açıklaması yapılmasına rağmen tarafımıza hiçbir ödeme yapılmadı. İnsan kaynakları çalışanları da son 15 gündür ne iş telefonlarına ne de şahsi cep telefonlarına cevap vermiyor.



Dolayısıyla konuyla ilgili bilgi edinme hakkımız bile elimizden alınmış durumda. Maaşlarımızın yatırılmaması halinde toplu olarak hukuki süreç başlatacağız.”



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin