Yeni Yüzyıl'da neler oluyor? Gazete, hafta sonu eklerini neden kapattı? İşte, yanıtı!

Bugün ani bir kararla hafta sonu eklerini kapatma kararı alan Yeni Yüzyıl'la ilgili yeni gelişme...

Google Haberlere Abone ol
Yeni Yüzyıl'da neler oluyor? Gazete, hafta sonu eklerini neden kapattı? İşte, yanıtı!

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu'nun kurucusu olduğu ve yaklaşık 2,5 aydır yayında olan Yeni Yüzyıl gazetesinin mâli darboğaza girdiği iddia edildi.



Bugün ani bir kararla hafta sonu eklerini kapatan gazetenin ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu yola bavurduğu öne sürüldü. Ancak iddialar bununla sınırlı değil...



Medyatava'nın gazete kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Yeni Yüzyıl'ın kurucusu ve aynı zamanda Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan Avukat Mansur Topçuoğlu'nun 15 gündür gazeteye gelmediği ve telefonlarına ulaşılamadığı belirtildi. Ayrıca bu ay üniversite ve gazete çalışanlarının maaş ödemelerinin de yapılmadığı öğrenildi.



Yeni Yüzyıl'la ilgili bir diğer gelişme ise Doğan Grubu ile bir süredir dağıtım ve matbaa sorunu yaşandığı yönündeki söylentiler... İddiaya göre geçtğimiz günlerde matbaa ve dağıtım giderlerinin ödenmemesi nedeniyle Doğan Grubu, gazeteyi basmama kararı aldı. Bu krizin ardından matbaa giderinin son anda ödenmesiyle gazete bayilere güçlükle girebildi.



Yeni Yüzyıl'da henüz bir tenkisat yaşanmadı ancak gazetenin içinde bulunduğu mâli darboğazdan nasıl çıkacağı ve Topçuoğlu'nun bu iddialara ne yanıt vereceği merak konusu oldu.



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin