Yeni Yüzyıl'a yeni yazar!

Tanınmış gazeteci, Yeni Yüzyıl'da hafta sonu yazıları yazacak...

Google Haberlere Abone ol
Yeni Yüzyıl'a yeni yazar!

Medya ünlüleriyle yaptığı röportajlarla tanınan gazeteci Sayım Çınar, Yeni Yüzyıl gazetesinin yazar kadrosuna dahil oldu. 



Yeni Yüzyıl'a yeni yazar!



Yeni Yüzyıl'da her hafta sonu “Kültür Pazarı” adlı köşesinden okuyucularıyla buluşacak olan Çınar, edebiyat dünyasından yenilikler, yeni çıkan kitaplar ve yazarların yeni projeleriyle ilgili yazılar kaleme alacak.



Aynı zamanda edebiyat magazini de yapacak olan Çınar, biriktirdiği ve hiç kimseyle paylaşmadığı özel haberleri, "Kültür Pazarı" adlı köşesinden okurlarıyla paylaşacak.



İşte, Çınar'ın ilk yazısı:



Şeyh Efendi’nin oğlu aşka düşerse



Profil Kitap’ın yayınladığı Şanzelize Düğün Salonu, uzun süredir beklediğim bir romandı, bir nefeste okudum, hâlâ da etkisindeyim. İki dünya arasına sıkışmış bir karakterin hüzünlü, komik, tempolu öyküsünü kaleme almış Tarık Tufan yeni romanında... 



Şeyh bir babanın oğlu bir gün aşka düşerse ne olur? Peki o aşk onu sokaklardan sokaklara, insanlardan insanlara sürüklerse? Yeni dönemin en iddialı edebiyatçılarından Tarık Tufan’ın üzerinde çok iyi çalışılmış olduğu anlaşılan Şanzelize Düğün Salonu adlı romanı raflarda, okurlarını bekliyor. Yozgat Blues’da hissettiğim güçlü sahne kurgulama bu romanda da kendini gösteriyor. 



April Yayıncılık, Düşünce Çetesi adlı romanını yayınladı geçtiğimiz günlerde. Tibor Fischer, edebiyat meraklılarının yakından tanıdığı, uluslararası başarılara imza atmış, özgün bir kalem. Düşünce Çetesi’nde yazar bir banka soygununun hikâyesini anlatıyor, buraya kadar her şey normal, ancak soygunu gerçekleştirenler felsefecilerden, düşünürlerden oluşuyor, kıyamet de bu noktada kopuyor! Aristo’nun, Kant’ın, Montaigne’in rehberliğinde eğlenceli bir yolculuğa çıkmak isteyenler için Düşünce Çetesi keyifli bir okuma vaat ediyor. 



BEZMEN’İN SÜRPRİZİ 



Yine son dönemin iddialı kitaplarından birinin haberini vereyim, April Yayıncılık dünyaca ünlü bir yazarın kitabın hazırlıklarını tamamlamış. “15 yaşında bir çocuk başını ne kadar belaya sokabilir?” sloganıyla yayınlanan Ben Brooks imzalı Lolito Türkçe’de. Eğlenceli, ürkütücü ve günümüz ruhunu iyi yansıtan bir kitap olarak Lolito da okuma listemde yerini aldı. 



Ünlü işadamı ve yazar Halil Bezmen, yeni bir romanla okurlarıyla buluşuyor! Yakın tarihi en iyi okuyan isimlerden olan, hem kalemi hem hayatıyla çok konuşulan yazar yepyeni bir romanla raflarda yerini almaya hazırlanıyor. 



Halil Bezmen’in yeni romanı Lale, Kan ve Şehvet; dönemin padişahı III. Ahmet’in kafeste geçen şehzadelik dönemiyle başlayıp Patrona Halil İsyanı sonrası tahttan indirilişine kadar geçen sürede yaşananları anlatıyor. Güçlü, sarsıcı ve etkili bir roman okurları bekliyor. Yayınevi ise Müptela Kitap. 



Aralık ayının bir diğer sürprizi, Başak Sayan’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı Kelebeğin Kaderi adlı romanı… Kaderi, tesadüfü sorgulayan, şehir hayatının içinde yalnızlıklarıyla boğuşan karakterlerin sürpriz hikâyelerini anlatan Sayan, ikinci kitabında yeni bir yazarlık dönemine geçmiş görünüyor. 



Aşkın izinde, tempolu bir roman arayışında olanlar için Kelebeğin Kaderi tavsiye! Bu arada ufak bir not: Başak Sayan, Solmaz Kamuran’ın Aralık ayında çıkacak Kösem Sultan adlı kitabının kapağına poz verdi, yazarların birbirini bu şekilde desteklemesi çok önemli. 



KESAL’IN FİLMİ YOLDA! 



Nasipse Adayız adlı kitabıyla kısa sürede büyük beğeni kazanan Ercan Kesal, bir yerel seçim hikâyesi paylaştı okurla. Adaylık sürecinin komik ve hüzünlü anları, kendini ısrarla kanıtlamaya çalışan ve siyasetin zor yüzüyle başa çıkmaya uğraşan bir aday ve yaşananlar... 



Ercan Kesal’ın romanı şimdi de film oluyor, hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği haberini büyük bir sevinçle aldım. Kesal ile yaptığımız söyleşide kitabı bir solukta okuduğumu, filmini de merakla beklediğimi söylemiştim, yine çok iyi bir proje çıkacağına eminim.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin