Yeni yılın en leziz en pratik kurabiyesi belli oldu: Yaptığınız anda bitme garantili elmalı kurabiye favoriniz olacak. Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir kurabiye için bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden elmalı kurabiyeyi hem çok sevecek hem de bittiği her an tazelemek isteyeceksiniz.

Google Haberlere Abone ol
Yeni yılın en leziz en pratik kurabiyesi belli oldu: Yaptığınız anda bitme garantili elmalı kurabiye favoriniz olacak. Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Elmalı tarif sevenler bu elmalı kurabiye tarifini mutlaka denemeliler. Kısa sürede lezzetli kurabiye tarifi için mutlaka deneyin!

Malzemeler;

İç Harcı İçin;
3 adet elma
1 küçük çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz

Hamuru için;
250g oda ısısında tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
Limon Kabuğu rendesi
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;
Pudra şekeri

Yapılışı;

İlk olarak kurabiyelerin iç harcını hazırlamaya başlayacağız. İç harcı için 3 adet elmanın kabuklarını soyalım ve rendenin iri tarafıyla rendelemeye başlayalım.

Rendeledğimiz elmaları uygun bir tavanın içerisine aldıktan sonra üzerine küçük boy çay bardağı toz şekeri ve bir tatlı kaşığı tarçın ekleyelim.

Malzemeleri ekledikten sonra orta ateşte ara ara karıştırarak suyunu çekene dek güzelce pişirelim.

Pişme süreci tamamlanan elmaları soğumaları için uygun bir tabağın içerisine alalım. Bu esnada kurabiyenin hamurunu hazırlamaya geçelim. 

Uygun bir kabın içerisine 250 gr tereyağını, 1 yemek kaşığı yoğurdu, isteğe bağlı limon kabuğu rendesini, 1 kahve fincanı pudra şekerini ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ilave edelim.

Malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayalım. Akabinde içerisine 3 su bardağı unu azar azar ilave etmeye başlayalım. 

Un ilave ederken bir yandan da yoğurma işlemini gerçekleştirelim. Yoğurma sürecini tamamladıktan sonra, hamurun ele yapışmayan bir formda olması gerekmektedir. 

Hamurunuzu uygun formda hazırladıktan sonra soğuyan elma püresinin içerisine ceviz ilavesinde bulunun. Cevizi ilave ettikten sonra güzelce karıştırın. 

Akabinde hamurumuzu tezgahın üzerine alın ve 5 eşit parçaya bölün. Hamur parçalarını avucumuzun içerisinde şekil vererek beze formuna getirelim.

Bezelerden bir tanesini unlanmış olan tezgahın üzerine alalım ve hafifçe bastırarak genişletmeye başlayalım. Genişletme işlemini tamamladıktan sonra merdane yardımıyla hamurunuzu büyütün.

Tabak büyüklüğünde açma işlemini gerçekleştirdikten sonra hamurunuzu pizza dilimi gibi dilimlere ayıralım. Daha sonra her bir parçayı ikiye bölelim.

Toplamda sekiz üçgen olacak şekilde keselim. Soğuyan elmalı iç harcını hamurun geniş tarafına yerleştirelim. Sigara böreği sarar gibi saralım.

Diğer hamurlar içinde bu işlemi gerçekleştirelim. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili olan fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. 

Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirelim. 

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim akabinde dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin