Yeni yıl tatlınız belli oldu: Yumuşacık kıvamı ve nefis lezzetiyle bu tatlıya aşık olacaksınız. Kardelen tatlısı nasıl yapılır?

Hem hafif hem de lezzetli bir tatlı arıyorsanız bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Yılbaşı sofranızın en sevilen tatlısı olacak!

Google Haberlere Abone ol
Yeni yıl tatlınız belli oldu: Yumuşacık kıvamı ve nefis lezzetiyle bu tatlıya aşık olacaksınız. Kardelen tatlısı nasıl yapılır?

Lezzetli aynı zamanda damaklarda iz bırakan bir tatlı arayışı içerisindeyseniz bu tatlıyı mutlaka deneyin!

Keki için;

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)

Arası için;

Antep fıstığı

Üzeri için;

Hindistan cevizi

Yapılışı;

İlk olarak tatlının kekini hazırlamaya başlayacağız. Keki için uygun bir çırpma kabının içerisine  4 adet yumurta ve 1 çay bardağı toz şekeri alalım. 

Yumurta ve şeker köpük köpük olana dek güzelce çırpalım. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra tel süzgeçi kabın üzerine yerleştirelim ve içerisine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek karışımın içerisine ilave edelim.

Spatula yardımıyla tüm malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlayalım. Akabinde borcamın içerisine yağlı kağıt serelim.

Yağlı kağıt serme işlemini tamamladıktan sonra keki borcamın içerisine dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin. 

Pişme süresi tamamlandıktan sonra keki çıkarın ve soğuması için bir kenara koyun. Kek soğurken bu esnada muhallebiyi hazırlamaya başlayalım.

Uygun bir tencerenin içerisine 1 litre sütü, yarım su bardağı unu, yarım su bardağı nişastayı ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim.

Malzemeleri güzelce karıştırın ve kıvam alana dek karıştırarak pişirmeye devam edin. Pişme işlemini tamamladıktan sonra içerisine 1 paket vanilya ve 80 gram kadar beyaz çikolatayı ilave edelim.

Çikolata eriyene dek güzelce karıştırma işlemini tamamlayalım. Çikolata eridikten sonra muhallebiyi bir kenara alalım ve soğumasını bekleyelim.

Soğuma işlemi tamamlanan muhallebiyi başka bir kabın içerisine alalım ve içerisine yarım paket sıvı kremayı ilave edelim. Kremayı ilave ettikten sonra mikser yardımıyla güzelce çırpalım.

Soğuyan kekimizi alalım ve ters çevirerek yağlı kağıdı çıkaralım. Kekimizi ortadan ikiye olacak şekilde güzelce keselim.

Ardından kestiğimiz keki borcamın içerisine tekrar yerleştirelim. Sütün yarısı ile kekin her tarafını güzelce ıslatalım. Akabinde muhallebimizin yarısını kekin üzerine ilave edelim. 

Muhallebiyi güzelce yaydıktan sonra muhallebinin üzerine bolca antep fıstığı serpelim.

Kekin diğer yarısını da borcamın içerisine yerleştirdikten sonra üzerini kalan süt ile güzelce ıslatalım.

Ardından kalan muhallebiyi de kekin üzerine döktükten ve kekin üzerine gelecek şekilde yaydıktan sonra buzdolabında 2 - 3 saat kadar dinlendirin. 

Servis edeceğiniz zaman üzerine bolca Hindistan cevizi dökün ve dilimlere ayırma işlemini tamamladıktan sonra afiyetle tüketin...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin