Yeni Türkü 40. yıl konserine yıldız yağmuru!

Vadi Açıkhava, tarihi bir geceye ev sahipliği yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Türkü 40. yıl konserine yıldız yağmuru!

Atlantis Yapım’ın İstanbul’a kazandırdığı en genç açık hava sahnesi Vadi Açıkhava, 29 Eylül Pazar akşamı uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir geceye ev sahipliği yaptı. Müziğimizin en uzun soluklu gruplarından Yeni Türkü, bol konuklu ve sürprizli 40. Yıl konseri ile İstanbul seyircisini 40 yıla yayılan bir yolculuğa çıkardı.



Yeni Türkü 40. yıl konserinden kareler



Bu yazın başında açılan ve kısa sürede ünlü yıldızların gözde konser mekanı haline gelen, İstanbul’un en genç açık hava sahnesi Vadi Açıkhava, orman kıyısındaki muhteşem atmosferiyle birbirinden ünlü sanatçıları hayranlarıyla buluşturmaya devam ediyor.



Derya Köroğlu’nun solisti olduğu, Erkin HadımoğluFurkan BilgiSerdar BarçınSezer Alemdar ve Bahadır Tanrıvermiş’ten oluşan Yeni Türkü, kurulduğu günden beri Türkiye müzik tarihinin en önemli şarkılarına imza attı. Fırtına, Yağmurun Elleri, Olmasa Mektubun, Telli Telli, Maskeli Balo, Çember, Açelya, Destina ve sayılamayacak kadar çok parçayla belleklerimize kazınan Yeni Türkü 29 Eylül’de Vadi Açıkhava’da 40. Yıl konseri ile seyirciye unutamayacakları bir gece yaşattı.



Yeni Türkü 40. yıl konserine yıldız yağmuru!



Yeni Türkü’nün kısa tarihinin anlatıldığı video görselle açılan 40. Yıl konser sahnesi, Sunay Akın’ın anlattığı hikaye ile daha da renklendi. Derya Köroğlu ve grup elemanlarının sahneye gelmesi ile seyirci büyük bir alkışla beğenisini dile getirdi. ‘Sardunyaya Ağıt’ parçası ile başlayan konserde, performans sonrası Derya Köroğlu kısa bir açılış konuşması yaptı.



Yeni Türkü 40. yıl konserine yıldız yağmuru! - Resim : 2



‘40. yılımız Selim Atakan ile başladı. Ankara Müzik lisesinde birlikte okuduk ve müzikal yolculuğumuza başladık. Yeni Türkü’nün ilk bestelerini Selim Atakan yaptı’ konuşması sonrası sahneye Ezgi’nin Günlüğü’nü temsilen gelen Deniz Sujana ‘Gurbete Kaçacağım’ şarkısını grupla beraber seslendirdi.



Yeni Türkü 40. yıl konserine yıldız yağmuru! - Resim : 3



Aylarca konuşulacak bu konserde, Yeni Türkü’nün sahnesine Türk müzik sahnesinin renkli ve önemli isimleri konuk oldu. Athena, Cahit Berkay, Can Gox, Cem Adrian, Ceylan Ertem, Eda Baba, Hayko CepkinKenan Doğulu, Şevval Sam, Manuş Baba, Kalben, Fırat Tanış ve Sena Şener hafızalardan silinmeyecek düetlere, Yeni Türkü ile beraber imza attı. Vadi Açıkhava’da binlerce kişilik büyük koro, tek bir ağızdan şarkılar söyleyerek geçmişten gelecek nesillere uzanan sağlam bir köprü kurdu.



Yeni Türkü 40. yıl konserine yıldız yağmuru! - Resim : 4



İstanbul’un unutulmaz konser mekanları Rumelihisarı, Kuruçeşme Arena gibi kendine has bir ruhu olan Vadi Açıkhava, uzun yıllar boyunca şehrin buluşma noktası olma ve en güzel anılara ev sahipliği yapma hedefiyle inşaa edildi. Vadi Açıkhava, hem konforlu dev oturma alanıyla hem de rahat bir görüş ve dinleme imkanı tanıyan açık alanı ile birbirinden keyifli konserlere ev sahipliği yapmaya devam edecek.



Yeni Türkü 40. yıl konserine yıldız yağmuru! - Resim : 5



İstanbul’lu müzikseverlerin yeni konser mekanı Vadi Açıkhava’da Ekim ayında da konserler devam ediyor. 6 Ekim’de Haluk Levent sonrası 26 Ekim’de Mustafa Sandal konseri ile Vadi Açıkhava etkinlikleri devam edecek.



Yeni Türkü 40. yıl konserine yıldız yağmuru! - Resim : 6


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin