Yeni televizyon kanalı kurulurken MİT ve Emniyet de devrede olacak!

Son kanun hükmünde kararname ile televizyon yayınlarında da OHAL ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni televizyon kanalı kurulurken MİT ve Emniyet de devrede olacak!

Başbakanlık tarafından bir terör olayının ya da bir facianın ardından çok kısa bir süre içinde getirilen yayın yasaklarının ihlalinin yaptırımı televizyonların kapatılması olabilecek. "Terörün amaçlarına hizmet edecek sonuçlar doğuracak yayın" ifadeleri ile tanımlanan yeni bir suç nedeniyle televizyonlar, bir terör olayından sonra annelerin ağıtları, iktidarı eleştiren ifadelerin yayımlayamayacağı belirtildi. Yeni bir televizyonun kurulması için MİT ve Emniyet’ten görüş alınacak.



Bakanlar Kurulu’nun çıkardığı son kanun hükmünde kararname ile Başbakanlık tarafından getirilen yayın yasaklarının ihlal edilmesi halinde öngörülen cezalar arttırıldı.



Buna göre, RTÜK Yasası’nın olağanüstü dönemlerde yayınlarını düzenleyen hükmüne yeni bir fıkra eklendi. Fıkra ile televizyon yayınları ile ilgili düzenlemeye Basın Yasası’nın hükümleri iliştirildi. Yayın yasak ve kısıtlamalarına aykırı olarak yayın yapılması halinde RTÜK, televizyonun yayını bir gün süreyle dondurulacak. Yayın yasağı ihlalinin bir yıl içinde yinelenmesi durumurda yayın 5 güne kadar, ikinci kez tekrar edilmesi halinde 15 güne kadar, üçüncü kez tekrarında ise yayın lisansının iptaline karar verilebilecek. Bu durumda terör olaylarının ardından çok kısa bir süre içinde Başbakanlık tarafından alınan yayın yasağı kararı televizyon kapatma sonucuna varabilecek.



Sinan Tartanoğlu / CUMHURİYET


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin