Yeni Şafak'ın 'Gezi Parkı’nın provası tiyatro oyunuyla yapıldı' haberi ortalığı karıştırdı

Yeni Şafak Gazetesi Gezi Parkı eylemlerinin hangi tiyatro oyunuyla prova edildiğini iddia etti?

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak'ın 'Gezi Parkı’nın provası tiyatro oyunuyla yapıldı' haberi ortalığı karıştırdı

Yeni Şafak Gazetesi bugün manşetinde yer verdiği haberde, oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın yönettiği ve başrol oynadığı 'Mi Minör' oyununda Gezi Parkı eylemlerinin provasının yapıldığını iddia etti.



Mehmet Ali Alabora' nın eylemlere en başından beri destek verdiğini de hatırlatan gazete heberde eylemlerin oyunda prova edilerek planlandığını ve Mehmet Ali Alabora'nın bu oyunla halkı örgütlediğini ifade etti.



Yeni Şafak'ın bu haber sosyal medya da büyük tepki çekti. Oyuncu Emre Kınay habere twitter hesabından yazdığı "Yeni Şafak gazetesinin ki utaniyorum gazete demeye tiyatro uzerinden prova haberi ile Mehmet Ali Alabora’yi hedef gostermesi kabul edilemez.Şiddetle kınıyor ve reddediyorum.Bu kadari artik fazla. Yeter" notuyla tepki gösterdi.



Gazeteci Koray Çalışkan'da "Saat 2:00'de, Cağaloğlu Gazeteciler Cemiyeti'nin önünde Mehmet Ali Alabora'ya destek olmaya gidiyorum. Yeni Şafak'ın yaptığı ayıp! Gelen" twiti ile Alabora'ya destek oldu.



Sunucu Yepka Kopan ise "Yeni Şafak'ın Mi Minör haberi bir başka akıl tutulması. Pes demek bile yetersiz. Memet Ali Alabora'nın basın toplantısı önemli" twitini attı.



Mehmet Ali Alobara ise saat 14:00’de basın Cağoloğlu Gazeteciler Cemiyeti’nin önünde basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.



İşte Yeni Şafak'ın haberi ve habere twitterda yağılan yorumlar;



@efkanbolac 

Başbakan ve medyası @memetalialabora yı hedef gösterdi. Kılına zarar gelirse müsebbibi başbakandır. #miminorusahipleniyoruz



@ismail_taskiran

Mi Minör üzerinden Mehmet Ali Alabora'yı hedef gösterenler zamanında Aziz Nesin'i hedef gösterip katliam yaptırmışlardı.Bunları tanıyınız.



@alametifail 

Mi Minör oyununu, Gezi Parkının provası diye haber yapmak; aklın, çaresiz kalındığı zaman orantısız kullanıldığının en büyük göstergesidir.



@RengimMelisK



Mi minör ve Mehmet Ali Alabora için söylenen şey deli saçması. ağzım açık kaldı. bu iddiaların en anlamsızlarında

 



@oneyferyal 

Başbakanın dünkü konuşması hemen meyvelerini vermeye başladı.. Yeni Şafak derhal emri yerine getirdi.. 14'te Gazeteciler Cemiyeti'ndeyiz..



@evrimiseri

Bu ülkede güzellikler yapanları yedirmeyeceğiz size! Ne parkımızı bırakırız ne oyuncularımızı! #miminor #direngezi #miminorusahipleniyoruz



 ‏@ttatari

Saat: 14:00 yer: gazeteciler cemiyeti Konu: ısrarla hedefe konmak istenen Mehmet Ali Alabora..




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin