Yeni Şafak yazarından Türkiye gazetesi yorumu! Umut veren yeni Türkiye

Yeni Şafak gazetesi yazarı Markar Esayan Türkiye gazetesindeki değişim üzerine bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak yazarından Türkiye gazetesi yorumu! Umut veren yeni Türkiye

Markar Esayan yeni Türkiye gazetesi üzerine yazdığı yazıda, Türkiye'nin değişitiğini, medyanında değiştiğini belirtti ve bu değişimin didarlar tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekti.



Esayan 'Umut veren yeni Türkiye' yazısında şu ifadelere yer verdi:



"Bugün Erdoğan nefreti ile dengesini yitirmemiş, liberal, özgürlükçü sol veya gayrımüslim yazarlar kendilerine ancak muhafazakar basında yer bulabiliyorlar. "



Markar Esayan'ın yazısı şöyle:



Malum, Türkiye Gazetesi, yeni tasarımı ve kadrosuna kattığı değerli kalemleriyle yayın hayatında yeni bir döneme geçti. Tanıtım filmini çok başarılı buldum. Tema, halkın bu ülkede medyadan birkaç adım önde olduğu üzerine kurulmuş. Bu tercih, halka bakış açısını göstermesi açısından önemli. Bu ülkede 90 yıllık hikayenin temelinde bu mesele var çünkü.



Türkiye'de 'beyaz medya', tıpkı cumhuriyet ideolojisinin merkezinde olduğu gibi, halka tepeden bakan bir zihniyetin oluşturduğu algı mühendisliği işlevi üzerine kurulu. 28 Şubat'ı gerçekleştiren medya, yerinde sapasağlam duruyor. Bu aslında medya değil, bir ideolojik aygıt. Ama bu anomaliyi halk, zaman ve vicdanlar tasfiye etmeli. Başka türlüsü düşünülemez. Sağlıklı bir şeylere kavuşacaksak, bu her türlü mühendisliği dışlamak ve hayatın ihtiyaçlarının ve halkın patron olmasının koşullarını sağlamak lazım.



Türkiye değişiyor. Medya da… Ve basındaki bu değişim yine dindarlar tarafından gerçekleştiriliyor.

Bugün Erdoğan nefreti ile dengesini yitirmemiş, liberal, özgürlükçü sol veya gayrımüslim yazarlar kendilerine ancak muhafazakar basında yer bulabiliyorlar. Benim ve Atilla Yayla'nın Yeni Şafak'a davet edilmem gibi.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin