Yeni Şafak yazarından Eyüp Can, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Hakan hakkında çarpıcı iddia!

Yeni Şafak yazarı Cem Küçük, Eyüp Can, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Hakan'ın cuntaya çalıştıklarını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak yazarından Eyüp Can, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Hakan hakkında çarpıcı iddia!

Cem Küçük, 'Emniyet-Yargı cuntasının kara propaganda santrali: Kuzguncuk' başlıklı yazısında Radikal Gazetesi Genel Yayın Müdürü Eyüp Can'ın cemaat geçmişini yazarak 'emir subaylığı' yaptığını yazdı. Küçük, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Hakan'ın da 'Emniyet-Yargı cuntasına' çalıştığı iddiasında bulundu.



Küçük yazısında, 'Emniyet-Yargı cuntasının' Taraf gazetesini manipüle ettiğini ve gazetenin manşetlerini polis şeflerinin attığı iddiasına da yer verdi.



Cem Küçük'ün yazısı şöyle:



Emniyet-yargı cuntasının en iştahlı şekilde manipüle ettiği gazete Taraf. Bu gazetenin manşetlerini doğrudan polis şeflerinin attığını bilmeyen bir diplomat yok Ankara'da. Sözcü'nün manşetlerini doğrudan bu ekip atmıyor ama Sözcü'de kendilerine zarar verecek tek satır çıkmasını engelliyorlar.



Bu noktada en ilginç aktör Radikal'in başındaki Eyüp Can. Eyüp Can'la ilgili önce Stratfor belgesini beraber okuyalım. Reva Bhalla ile görüşen kişinin ismi geçmiyor. Ama ben kesin bir istihbaratla söylüyorum ki, o kişi Eyüp Can'dır. Aksini kimse söyleyemez.



Bhalla'nın notları şöyle: 'Washington'da buluşuyorlar. 10 yıl boyunca muhafazakar bir Gülenci olan yazar ancak birkaç yıl önce değişim yaşamış. Gülen'den kurtulmak istiyor ama kurtulamıyor. Buluşmanın ilk anlarında bir hayli paranoyak davranıyor. Gülen modelinin açık bir şekilde çok başarılı olduğunun altını çiziyor. Fethullah Gülen'in şeker hastası olması nedeniyle hareket içinde eskisi kadar aktif olmadığını, cemaatin çoğu ABD'de yaşayan 12 kişilik bir akil adamlar grubu oluşturduğunu da anlatıyor. Gülen okullarının veri tabanını hazırlamaya çalıştığını, ancak çabalarının boşa gittiğini belirtiyor. Cemaat bünyesinde hiyerarşi çok katı. Hücre örgütlenmesi şeklinde çalışıyorlar. 'Ben beş kişiden sorumluyum. Bir başkası da, benim seviyemde beş kişiden sorumlu' diyor Eyüp Can. Üst düzey Gülenciler de hepsinin 'vesayeti altındakilerin' maddi durumu ve sağlığıyla ilgili bilgi alıyor. Onlara kafa tutabilecek buna benzer bir teşkilat yok. Polisin içinde çok güçlüler. Yargı sisteminde de daha fazla Gülenci yargıç olması için çalışıyorlar.'?



Aslında bu belge bile Eyüp Can'ın işlevini kanıtlıyor. Belki gönüllü değil ama zorunlu bir emir subaylığı Eyüp Can'ınki. Zaten o yüzden Radikal'in başında. Hiyerarşi çok katı ve ağabeyler isterse bir günde Can'ı bitirir. Sözde solcu gözüken Radikal öyle kritik zamanlarda öyle manşetler atıyor ki, cuntadan alkış alıyor Eyüp Can. 



Yazısının tamamını okumak için tıklayınız...




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin