Yeni Şafak yazarından CHP'ye Balbay mesajı!

A Haber’de Sevilay Yükselir’in moderatörlüğündeki 'Yüzde Yüz Siyaset' programında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için verilen tahliye kararı konuşuldu.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak yazarından CHP'ye Balbay mesajı!

Gazeteci Yazar Avni Özgürel, tahliyeye ilişkin niyet işaretinin iki hafta önce Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’daki konuşmasında verildiğine işaret ederek, 2010 yılında AKP’nin Anayasa değişikliği  referandumunda kazanmasının Balbay’ın tahliyesine yol açtığını hatırlatması üzerine gazeteci, yazar Salih Tuna ise “referandumda CHP’nin Anayasa değişikliğine direnci kazansaydı bugün Balbay hala içerideydi” dedi.



TAHLİYENİN İŞARETİ İKİ HAFTA ÖNCE DİYARBAKIR’DA MI VERİLDİ?



Başbakan öyle bir gün olsun ki cezaevleri boşalsın dedi, onu söylerken herhalde adi suçluları kast etmedi, siyasi suçluları kast etti. Buradan anlaşılan hepimiz biliyoruz ki Başbakan KCK tutukluları olduğu kadar, hasta tutukluları kast etti. Gerek Balyoz gerek Ergenekon davalarında asli fail konumundaki insanlar mağduriyetin yayılmasından mutlular. Onların emriyle hareket eden insanlar, bir dolduruş ile hepsi çok ağır cezalar aldı. Balbay'a yapılan en büyük haksızlık, hücre cezasıdır. Balbay hücrede kaldı.



ÖZGÜREL: BALBAY’IN TAHLİYE CHP’NİN HAYIR DEDİĞİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SAYESİNDE OLDU



Tutukluluk sürelerinin kısıtlanması son Anayasa değişikliği ile ve CHP'nin hayır dediği Anayasa değişikliği ile oldu. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru ile kazanılan bir hak. Balbay bu başvuruyu yaptığında mahkeme henüz kendisi hakkında mahkumiyet hükmünü açıklamamıştı. Mahkumiyet hükmünden sonra bireysel başvuru Yargıtay kararı ile olurdu, Zamanlama açısından başvuru yerli yerinde.



TUNA: 2010 REFERADUMUNU CHP KAZANSAYDI BALBAY BUGÜN İÇERİDEYDİ



Yargıda kurulan hantal, sorunlu yapı, bunun üzerinden Ak Parti sürekli sıkıştırıldı, kimi zaman nümayişler bu konuda yürütüldü. Ak Parti'nin bu konudaki açılımları, 2010 referandumuna CHP'nin gösterdiği direnç kazanmış olsaydı Mustafa Balbay bugün hala içerideydi.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin