Yeni Şafak yazarı da Zaman'a destek oldu: 'Tek kelimeyle yanlış'

Abdülkadir Selvi, dün yapılan operasyonu köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak yazarı da Zaman'a destek oldu: 'Tek kelimeyle yanlış'

Hükümete destek veren bir yayın politikası olan Yeni Şafak'ta yazan Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde dün Zaman gazetesi ve Samanyolu TV'ye yapılan operasyonu değerlendirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı savunmasıyla bilinen Selvi yazısında; operasyonu eleştirerek doğru bulmadığını ve bu operasyonla Türkiye'nin dünyaya rezil olduğunu ifade etti.



Abdülkadir Selvi yazısında şu ifadelere yer verdi:



Güne operasyon haberleriyle  başladık.

Zaman Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ve STV yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca gözaltına alındı.

Üzüldüm mü? Evet üzüldüm.

Aynen 4 yıl evvel Mustafa Kaplan’ın bir gece yarısı alınıp götürüldüğünü haber aldığımda üzüldüğüm gibi.

Ayrıca operasyonun şeklini de doğru bulmuyorum.

Lafı eğip bükmeyi sevmem.

Aynen Ergenekon operasyonu kapsamında Ahmet Şık’ın, Müyesser Yıldız’ın, Türkan Saylan’ın gözaltına alınmasını doğru bulmadığım gibi.



...



Ama Zaman ve STV yöneticilerinin gözaltına alınması ne anlama geliyor?  Zaman Gazetesi’ne giderek polislerin Ekrem Dumanlı’yı polis otosuna bindirmeleri doğru mu?  Basına baskı yapılıyor diye dünyayı ayağa kaldıranların ekmeğine yağ sürülmedi mi?  Bu operasyonu yapanlar nasıl bir algı yönetimine hizmet ettiklerinin farkında mı? Yaptıkları Türkiye’yi dünyaya rezil etmekten başka bir işe yaramadı.



Ayrıca bir gazete binasından bir gazetecinin bu şekilde gözaltına alınmasına kimse itiraz etmese ben itiraz ederim. Yapılan doğru değil.



Çok açık ve net olarak belirtmek istiyorum ki, Zaman Gazetesi basılarak Ekrem Dumanlı’nın, STV’den Hidayet Karaca’nın alınması yanlış. Kim yaparsa yapsın yanlışa itiraz ediyorum.



Abdğlkadir Selvi'nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin