Yeni Şafak Arapça yayına başlıyor!

Yeni Şafak Gazetesi 13 Eylül.2013 tarihinden itibaren Arapça internet yayınlarına başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak Arapça yayına başlıyor!

Yeni Şafak, bugün 15.00'den itibaren internet sitesi www.yenisafak.com.tr üzerinden Arapça yayınlarına başlıyor. arabic.yenisafak.com adresi üzerinden ulaşılabilecek. 



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Yeni Şafak’ın sahibi ve yöneticilerini böyle önemli bir adımı atmaya karar verdikleri için tebrik ediyorum” dedi. 



"GÜVENİLİR HABER KAYNAĞI İHTİYACINI GİDERECEK"



Bozdağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:



"Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte internet yayıncılığı büyük bir ivme kazanmıştır. İnternet medyası, hızlı ve anında haber veren bir mecra olarak dünyanın her noktasında haberleşme alanında önemli bir mecra haline gelmiştir. Ancak, internet dünyasında da doğru bilgileri aktaran, güvenilir haber kaynaklarına olan ihtiyaç giderek artmaktadır. Yeni Şafak, yazılı basındaki güvenilirlik ve doğru haberciliğini, internet sitesi aracılığıyla sürdürerek güvenirlik ve doğru haberciliğin en güzel örneklerini vermektedir. Yeni Şafak Gazetesi’nin internet sitesi aracılığıyla ‘Arapça’ yayınlara başlayacak olması da bu alandaki büyük bir boşluğu dolduracağına olan inancım tamdır. 



"DİĞER BASIN KURULUŞLARINA ÖRNEK OLMALI"



Bozdağ, Türkiye’nin aktif ve rol alıcı dış politikasının Arap Dünyası’na onların diliyle aktarılmasında büyük faydalar bulunduğunu belirterek şunları kaydetti: "TRT’nin Arapça yayına başlaması, Anadolu Ajansı’nın Boşnakça, Arapça ve Kürtçe yayına başlaması bu alandaki boşluğun doldurulmasına önemli katkılar sağladı. Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler başta olmak üzere Türkiye’nin Ortadoğu ve Arap Dünyası’na yönelik politikalarının, mesajlarının Yeni Şafak Gazetesi’nin Arapça internet sitesinden Arapça diliyle hızlı, doğru ve güvenilir kaynaklardan aktarılması noktasında yeni bir mecra açılmış olacaktır. Yeni Şafak Gazetesi’nin ‘Arapça’ internet sitesi, Yeni Şafak’ın yazılı basında ardından internet sitesinde benimsediği doğru, güvenilir ve objektif haberciliğinin yeni bir kulvarda artan tempoyla sürdüreceğine inanıyorum. Arapça internet sitesine başarılar diliyorum, bu güzel adımın doğru ve güvenilir habercilik yapan diğer basın kuruluşlarına da örnek teşkil etmesini diliyorum."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin