Yeni özelliği gündeme damga vurdu: Google’dan yeni hamle! Telefonunuz horlamayı ve öksürüğü…

Geceleri horlamak ve öksürmek birçok insanın mustarip olduğu konulardan biri. Kötü seslerin yanında sağlık açısından da oldukça zararlı olan horlama ve gece öksürmeleri, teknolojiyle beraber bambaşka bir noktaya taşınıyor. Google, Android cihazlar için geliştirdiği yeni özelliği ile gündeme damga vurdu. Yapılan yeni geliştirme ile Android cep telefonunuz artık gece horlamaları ve öksürüklerini algılayabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Yeni özelliği gündeme damga vurdu: Google’dan yeni hamle! Telefonunuz horlamayı ve öksürüğü…

Gece horlaması, uykuyu kabusa çeviren durumlardan biri olarak biliniyor. Bunun yanında inatçı bir öksürüğe tutulmak da uyumayı adeta imkansız hale getirebiliyor. Teknolojinin geldiği nokta ise akılalmaz. Çok yakında ise Android telefonunuz horlama ve öksürük algılama yeteneği kazanabilir.

TELEFONUNUZ HORLAMANIZI VE ÖKSÜRMENİZİ ALGILAYACAK

Google Health Studies uygulamasındaki bir keşfe dayanarak, Google'ın, horlama ve öksürüğü tespit etmek için Android telefonları kullanmanın bir yolunu bulduğu ortaya çıktı. Hatta Google bunu test etmeye dahi başlamış.

Rapora göre, uygulamada yapılan son güncellemedeki kodlar bir ‘uyku sesi toplama’ çalışmasını ortaya koydu. Şimdilik çalışmanın yalnızca Google çalışanlarına açık olduğu belirtildi.

Google ise sağlık algılama ekibinin kullanıcılara uykuları hakkında anlamlı bilgiler sağlamak amacıyla Android cihazlara gelişmiş bir algılama yetenekleri ve algoritmalar paketi getirmek için aktif olarak çalıştığını kaydetti.

Yeni özelliği gündeme damga vurdu: Google’dan yeni hamle! Telefonunuz horlamayı ve öksürüğü…

BENZER BİR ÖZELLİK VARDI

Bu çalışma, Google Fit'in kalp atış ve solunum hızını ölçmek için Android telefonlarda kamerayı kullanmasına benzetildi. Ancak Google'ın ikinci nesil Nest Hub cihazında daha benzer bir özellik var.

Google'ın ikinci nesil Nest Hub'ında, nefes almayı ölçen ve geceleri bir kullanıcıyı öksürme veya horlama gibi nelerin rahatsız edebileceğini tespit eden Uyku Algılama özelliği bulunuyor. Görünüşe göre şirket Android telefonlara bu özelliği taşımayı amaçlıyor.

Söz konusu özelliğin tüm Android cihazlara mı geleceği yoksa sadece Google Pixel modellerine ait mi olacağı henüz bilinmiyor. Ancak bu özellik şimdiden birçok kişi tarafından olumlu bulundu.

Yeni özelliği gündeme damga vurdu: Google’dan yeni hamle! Telefonunuz horlamayı ve öksürüğü… - Resim : 2

(Mynet)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin