Yeni nesil, çocuk sahibi olmak istemiyor! Bir çocuğu olan, ikinciyi asla istemiyor

Araştırma sonuçları çarpıcı. Uzmanlar her 4 çiftten birinin çocuk sahibi olmayacağını düşünüyor. Araştırma Yunanistan'dan. Yunanistan'da yeni nesil kadınların çocuk yapmaya uzak olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni nesil, çocuk sahibi olmak istemiyor! Bir çocuğu olan, ikinciyi asla istemiyor

Yunanistan’da yapılan bilimsel araştırmalarda, yeni neslin çocuk yapmaya uzak olduğunu açıkladı. 60 yıl öncesine kıyasla değişen demografik durumun yetkilileri endişelendirdiği belirtilen araştırmada, ülkede ölümlerin doğumlardan çok fazla olduğu vurgulandı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Tesalya Üniversitesi Demografi Profesörü Viron Kocamanis'in Atina Ekonomi Üniversitesi ile işbirliği içinde yaptığı çalışmanın sonuçları açıklandı.

Yapılan araştırmada; Yunanistan'da ölümlerin doğumlardan çok daha fazla olmasının ana nedeni, üreme çağındaki kadınların daha az çocuk doğurması olarak gösterildi. Bu eğilimin gelecek 30 yılda da devam edecek gibi görüldüğü belirtildi.

İKİNCİYİ İSTEMİYORLAR

Kocamanis'in ERT Thessalia televizyonuna yaptığı açıklamada doğum oranlarının azalmasını iki nedene bağladı. 1930 yılları civarında doğan kadınlar arasında yaklaşık yüzde 15 olan bu oranın, 1985 yılları civarında doğanlar arasında yüzde 24'e yükseldiği tahmin edildiğinden, çocuk doğurmayan veya doğurmayacak olan kadınların yüzdesindeki artış belirgin ölçüde göze çarptığı belirtildi. 

Ayrıca bir çocuğu olan kadınların ikinci bir çocuğa sahip olma ve ikinci bir çocuğu olanların üçüncü bir çocuğa sahip olma istemlerindeki önemli ölçüde azalma olduğu ifade edildi. 

HER 4 ÇİFTTEN 1'İ ÇOCUK SAHİBİ OLMAYACAK

1956-1965 arasındaki on yılda 1.545 milyon doğumdan, 2016-2025 on yılında sadece 835 bin, yani neredeyse yarısına ulaşılması bekleniyor. Hatta her 4 çiftten 1'inin çocuk sahibi olmayacağı tahmin ediliyor.

Tesalya Üniversitesi Demografi Profesörü Kocamanis'e göre önümüzdeki 20 ila 30 yıl içinde Yunanistan'da her yıl 130.000'den fazla ölüm ve yaklaşık 80 bin doğum olacak. Bununda 30 yıl sonra doğum açığının 1,5 milyona ulaşacağı anlamına geldiği açıklandı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin