Yeni mülteci akını başlayacak ! Yapay zekadan korkutan senaryo. İsrail Hamas çatışması sonrası dünya birbirine gidecek

İsrail Hamas çatışması devam ediyor. Tüm dünyanın gözü bu çatışmada. Peki bu çatışma sonrası neler yaşanacak? Bunun cevabını Google'ın Bard adlı Yapay Zeka destekli yazılımı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni mülteci akını başlayacak ! Yapay zekadan korkutan senaryo. İsrail Hamas çatışması sonrası dünya birbirine gidecek

İsrail ile Hamas arasındaki çatışma yoğunlaşırken Google'ın Yapay Zeka yazılımı Bard, tüm dünyaya meşum bir uyarıda bulundu.

Bard, Bölgesel istikrarsızlığın, mülteci krizinin, büyük ekonomik etkinin ve dinler arası artan gerilimin dünya çapında kaosa neden olacağını iddia etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Savaş, zaten istikrarsız olan Orta Doğu bölgesini istikrarsızlaştırabilir. Bu, diğer ülkelerde şiddetin ve aşırıcılığın artmasına yol açabilir. Yüzbinlerce insanı yerinden edebilir ve bölgede bir mülteci krizine yol açabilir. Bu durum komşu ülkeleri zorlayabilir ve toplumsal ve siyasi gerginliklerin artmasına yol açabilir.
"Küresel ekonomi üzerinde olumsuz bir etki meydana gelebilir.

Örneğin, petrol fiyatlarının yükselmesine ve ticaretin aksamasına neden olabilir. Savaş aynı zamanda dünya çapında Müslümanlar ve Yahudiler arasındaki gerilimi artırabilir ve daha fazla nefret suçuna ve ayrımcılığa yol açabilir." 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin