Yeni MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu kimdir? Yeni MHK’da kadrosunda kimler var?

Ferhat Gündoğdu, yeni MHK Başkanı olarak görev almaya başladı. Serdar Tatlı’nın istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığına Ferhat Gündoğdu’yu getirdi. TFF aynı zamanda yeni başkan üyelerinin kim olduğunu da açıkladı. Yeni oluşturulan MHK ile ilgili olarak pek çok detay da merak edildi. Peki, yeni MHK’da kimler var? Ferhat Gündoğdu kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Yeni MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu kimdir? Yeni MHK’da kadrosunda kimler var?

Serdar Tatlı'nın istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Ferhat Gündoğdu'yu getirdi. Yeni MHK üyelerinin de açıklanmasıyla beraber birçok kişi Ferhat Gündoğdu'nun kim olduğunu ve yeni kurulun kimlerden oluştuğunu merak etti. Peki, Ferhat Gündoğdu kimdir? İşte yeni MHK üyeleri...

YENİ MHK’DA KİMLER VAR?

Yeni MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu kimdir? Yeni MHK’da kadrosunda kimler var?
Yunus Yıldırım: Eski FIFA hakemi olan Yıldırım şu an Manisa’da Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyor.
 
Kamil Abitoğlu: 52 yaşındaki Kamil Abitoğlu, hakemliği 2015 yılında bıraktı. 3. kez MHK üyesi olarak görev yapacak olan Abitoğlu, daha önce Sabri Çelik ve kısa zaman önce istifa eden Serdar Tatlı komitelerinde de görev yaptı.
 
Hakan Sivriselvi: Süper Lig hakemliği yapan Hakan Sivriselvi, 2007-2008 sezonu sonunda hakemliği bıraktı.

Yeni MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu kimdir? Yeni MHK’da kadrosunda kimler var? - Resim : 2

Nihat Mızrak: Eski Süper Lig yardımcı hakemlerinden olan Mızrak, Ocak 2004’te oynanan Cem Papila’nın 5 kırmızı kart gösterdiği Samsunspor- Beşiktaş maçının yardımcı hakemiydi.
 
Hikmet Öksüzoğlu: 68 yaşındaki Hikmet Öksüzoğlu, eski bir profesyonel futbolcu. Futbolculuğundan sonra başladığı hakemliği ise 1998 yılında bıraktı.
 
Ahmet Şahin: Zekeriya Alp komitesinde de üye olarak görev yapan Ahmet Şahin, iş insanıdır.
 
Serdar Çakıroğlu: Serdar Çakıroğlu, eski FIFA yardımcı hakemidir. Albay emeklisi olan Çakıroğlu, aynı zamanda veteriner hekim. Hukuk fakültesini bitiren Çakıroğlu’nun kendine ait bir avukatlık ofisi var.
 
Sebahattin Şahin: Çok uzun yıllardır İzmir bölgesi Süper Lig gözlemcisi olarak görev yapan Sebahattin Şahin, aynı zamanda son 10 yılda tüm MHK’lerin eğitim kadrosunda yer aldı.
 
FERHAT GÜNDOĞDU KİMDİR?

Yeni MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu kimdir? Yeni MHK’da kadrosunda kimler var? - Resim : 3

Ferhat Gündoğdu, 1987-1991 yılları arasında Kara Harp Okulu'nda işletme ve yönetim alanında lisans eğitimi aldı.
 
2002-2004 yılları arasında Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi ve 2005-2007 yılları arasında Atatürk Üniversitesi'nde işletme ve yönetim alanında lisans üstü eğitimler alan Gündoğdu, sonrasında ise 2014'te Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi alanında doktorasını tamamladı.

Yeni MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu kimdir? Yeni MHK’da kadrosunda kimler var? - Resim : 4

Ferhat Gündoğdu, 2019'da Sabri Çelik başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu'nda üye olarak görev yaptı.
 
19 Ekim 2021'de ise Metin Tokat'ın istifası sonrası Merkez Hakem Kurulu üyesi olarak atandı.
 
Gündoğdu, TFF bünyesinde MHK Eğitimden Sorumlu üyesi olarak görev aldı.
 
Lokman Hekim Üniversitesi'nde spor yöneticiliği alanında akademik görevlerde bulunan Ferhat Gündoğdu, Türk Eğitim Derneği'nde de okul yatırımları ve planlama müdürü olarak görev yürütmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin