Yeni medya aracılığı ile radyo dinlenmede rekor artış!

‘Yeni medya Yeni Özgürlükler, Yeni Tehditler Sosyal Medya çağında iletişim” konulu konferans, Girne Amerikan Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Yeni medya aracılığı ile radyo dinlenmede rekor artış!

Radyo & TV programcısı İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim fakültesi öğretim üyesi  GBTimes Türkiye Genel Müdürü Yard.Doç.Dr.Michael Kuyucu, Girne Amerikan Üniversitesinde gerçekleştirilen ‘Yeni medya Yeni Özgürlükler, Yeni Tehditler Sosyal Medya çağında iletişim” konulu konferansta radyo mecrasının yeni medyadan nasıl etkilendiğini anlattı.

 

Michael Kuyucu, Girne Amerikan Üniversitesi iletişim fakültesi öğrencilerine ‘Yeni medyanın Radyo işletmeciliğine etkileri’ konulu araştırmasını aktardığı konferansta yeni medya ve internet teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin radyo işletmelerini bu alana adapte etmeye zorladığını söyleyerek radyonun yeni medya aracılığı ile her geçen gün daha fazla dinlendiğini söyledi.

 

Yeni medya aracılığı ile  radyo dinlenmede rekor artış!

 


Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin de sorularıyla katılımda bulunduğu konferansta Kuyucu, radyo mecrasının son on yılda yeni medya aracılığı ile dinlenmede 16 kat artış yaşadığını açıkladı.

 

2003 yılında radyonun yeni medya mecralarıyla dinlenme oranı % 1,15 iken on yıl sonra 2013 yılında bu oranın % 8,06 olduğunu belirten Michael Kuyucu özellikle gençlerin radyo mecrasını geleneksel biçimlerde dinlemekten vazgeçerek yeni medya aracılığı ile tablet, akıllı telefon uygulamaları, internet ve diğer iletişim teknolojileri aracılığı ile dinlediğini söyledi.

 

Radyo işletmelerinin bu trende karşı yatırım önlemleri alması gerektiğinin altını çizen Michael Kuyucu bu konuyu önemsemeyen radyo işletmelerini gelecekte sıkıntılı günler beklediğini söyledi.

 

                   


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin