Yeni Malatayspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Türkiye'yi derinden üzen deprem sonrası bu şartlarda lige devam edemeyeceklerini söyledi

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Ece Üner'in tv100'de sunduğu Deprem Özel programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Malatayspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Türkiye'yi derinden üzen deprem sonrası bu şartlarda lige devam edemeyeceklerini söyledi

Ece Üner'in sunumuyla tv100 ekranlarına gelen Deprem Özel yayınına konuk olan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Malatyada'ki son durumla alakalı önemli bilgiler verdi.

“Öyle bir büyük coğrafyada böyle bir olay yaşadık ki yani yetişmek mümkün değil” ifadelerini kullanan Yılmaz Vural, “Son durum başlangıçtaki gibi değil daha oturuyor işler. İşler daha akıcı olmaya başladı. Yardımlar ulaştı. Her tarafta Bazı yorumlar duyuyorum devletle ilgili alakası yok. Öyle bir büyük coğrafyada böyle bir olay yaşadık ki yani yetişmek mümkün değil. Çünkü dün güzel evladımız kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan, rahmetli oldu. Göçükte kaldı, Gaziantep’e gittik. Defin işlemlerini hallettik ve dönerken; inanın yollar havaya kalkmış. Paramparça olmuş, yani arabalar zor geçiyor” dedi.

''YARDIMLAŞMA BİZİM DOĞAMIZDA VAR''

Açıklamalarına yardımlaşma bizim doğamızda var sözleriyle devam eden Vural,“Çok büyük bir coğrafyayı kapsıyor. 14 milyon insanı kapsıyor. Buna yetişmek mümkün değil. Bu işleri daha iyi organize etmemiz lazım. Yardım edecekler 2-3 TIR hazırlamışlar nereye gideceklerini bilmiyorlar. Mesela böyle bir vaka yaşandığınız zaman hemen ekmek yok hemen benzin yok. Neden acaba diye insan düşünüyor. O zaman depreme dayanıklı fırınlar mı yapılsa da onlar mı kapanmasa. Depremle ne alakası var bunun? İnsan kendi kendine soruyor. Kaos çıkıyor, insanlar bir yere gidecekler, gidemiyorlar. Ben herkesin birlikte davranıp, elinden geldiğince yüzlerce insan arıyor. ‘Ne yapalım?’ diye. Herkes bir şeylerini vermek istiyor. Türk halkı hala güzel huylarından vazgeçmiş değil. Yardımlaşma bizim doğamızda var galiba. Buradan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ MALATYASPOR LİGDEN ÇEKİLECEK Mİ?

Lige devam edip etmemesi konusunda yöneticilerle bir toplantı yapacaklarını belirten deneyimli teknik adam, ''Süper Lig’e devam edemeyiz çünkü aramızdan göç etmiş bir arkadaşımız var onun üzerine top oynayamayız. Yabancılar çok korktular çoğu memleketine gitmek durumunda kaldı aileleri çağırıyor. Bunu konuşması bile çok hoş değil. Hakikaten çok büyük bir olay” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin