Yeni kredi paketi geliyor. Bakan Nebeti'nin toplantıdaki sözleri sızdı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli yeni bir kredi paketi hazırlığı olduğunu söylediği belirtildi. Kredi konusunda uzun süredir iş insanları kriz yaşıyordu. Vatandaşların da ev kredilerinde sorun yaşadığı ifade ediliyor. Bakan Nebati de az önce, "KOBİ'ler için yeni bir hazine destekli kefalet paketi hazırlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni kredi paketi geliyor. Bakan Nebeti'nin toplantıdaki sözleri sızdı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bloomberg’in konuya yakın bir kaynaktan edindiği bilgiye göre, Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli yeni bir kredi paketi hazırlığı yapıldığını söyledi.

Bloomberg’e konuşan kaynak, Nebati'nin bugün Ankara'da gerçekleştirdiği toplantıda, yeni KGF destek paketinin büyüklüğü hakkında bilgi vermediğini aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı konu hakkında yorum yapmadı.

Geçtiğimiz aylarda kredi maliyetlerinin artması ve krediye ulaşmanın zorlanması nedeniyle iş dünyası şikayetlerini yetkililere ifade etmişti. Geçtiğimiz ay merkez bankası da kredi maliyetlerini düşürmek amacıyla faiz indirmiş ve bankaların sağladıkları ticari kredilere ilişkin teminat kurallarını değiştirmişti.

EV KREDİLERİNDE DE SORUN

Çok sayıda ev almak isteyen vatandaşlar da krediye erişimde sorun yaşıyor. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın ev kredisine limit koyduğu aktarılıyor. Halkbank'ın genel müdürlükten gelen yazı ile 300 bine kadar düşürdüğü fazlasını vermediği ifade edilirken Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nda durumun daha kötü olduğu belirtiliyor. Vatandaşlar ise bu kredilerle ev alınamayacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesine bankların uymadığını belirtiyor. Ev almak isteyen vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı'ndan çözüm bekliyor.

BAKAN NEBATİ'DEN AÇIKLAMA

Bakan Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında bugüne kadar uygulamaya aldığımız destek paketleri, teminat eksikliği bulunan işletmelerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılaması hususunda önemli bir işlev görmüştür.

Gelinen aşamada, teminat eksikliği yaşayan KOBİ’lerimizin finansman ihtiyaçlarını en uygun şekilde desteklemek amacıyla; üretim, ihracat ve istihdamı önceleyen Türkiye Ekonomi Modelimizle uyumlu şekilde, yeni bir Hazine Destekli Kefalet Paketi çalışması yürütüyoruz.

Hazine Destekli Kefalet Paketi, ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ’lerimizi odağına alan bir anlayışla kurgulanmakta olup, teknik çalışmaların tamamlanmasına müteakip hazırlanan paketin kullandırım koşulları ve diğer tüm detayları kamuoyumuzun bilgisine sunulacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin