Yeni internet yasası hangi maddeleri içeriyor?

Mahkeme kararı olmaksızın TİB'e dört saat içinde erişim engelleme yetkisi veren son yasa düzenlemesini A.Ü. Hukuk Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Altıparmak madde madde açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni internet yasası hangi maddeleri içeriyor?

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) Başbakanlık ya da ilgili bakanlığın talebi üzerine mahkeme kararı olmaksızın dört saat içinde erişim engelleme yetkisi yasalaştı.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Torba Yasa’nın kabul edilen 17. maddesinin ne anlama geldiğini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak bianet’e açıkladı.



İtalik yazılar Yrd. Doç. Dr. Altıparmak’ın yasanın ne anlama geldiğine dair açıklamalarıdır.



TİB'e sınırsız yetki



Yasaya göre,



* Başbakanlık veya milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması ile ilgili Bakanlıkların talebi üzerine TİB tarafından internet ortamında yer alan yayınla ilgili olarak içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararı verilebilecek. Yasa, sadece yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması,  milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması sebeplerinden bir veya bir kaçına bağlı olarak hakim veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, geçerli olacak.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin