Yeni halka arz edilen şirketten temettü kararı: 4.3 milyon kişinin halka arzına katıldığı Borlease Otomotiv 45 kuruş temettü dağıtma kararı aldı

Geçtiğimiz Ekim ayında halka arz olan ve 4.3 milyon kişinin hisse aldığı Borlease Otomotiv temettü dağıtacağını açıkladı. 25 lira 29 liradan halka arz açıklayan ve bugün 39 liraya kadar çıkan Borlease Otomotiv toplam 84.3 milyar lira dağıtacak.

Google Haberlere Abone ol
Yeni halka arz edilen şirketten temettü kararı: 4.3 milyon kişinin halka arzına katıldığı Borlease Otomotiv 45 kuruş temettü dağıtma kararı aldı

Ekim ayı ortasında halka arza çıkan ve 4.3 milyon kişinin katıldığı arz sonrası Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Borlease Otomotiv temettü dağıtacağını açıkladı.

Borlease Otomotiv, halka arz fiyatı 25 lira 29 kuruş olarak 19 Ekim'de Borsa İstanbul'a işlem görmeye başlamıştı. Borlease Otomotiv hissesi bugün 39 lira. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada yönetim kurulunun 24 Kasım'daki toplantısından çıkan karar paylaşıldı.

TOPLAM 84.3 MİLYAR LİRA DAĞITILACAK

Buna göre dağıtılabilir kârdan karşılanmak üzere yatırımcılara 84 milyar 363 milyon 818 bin 25 kuruş nakit kar payı dağıtılmasına karar verildi. Karar şirketin genel kurulunun onayına sunulacak. Borlease Otomotiv hisse başına net 45 kuruş ödeme yapacak. Temettü tarihi net değil. 

TEMETTÜ NEDİR?

Temettü (kar payı) bir şirketin hisse senetlerini elinde bulunduran yatırımcılara, şirketin karınn bir miktarını dağıtmasıdır. Bu pay dağıtımı, hisse senedi sahiplerine yapılan brüt nakit ödeme şeklinde olabilir veya hisse senetleri şeklinde verilebilir. Bir başka ifade ile temettü, yatırımcıların hisse senetleri yoluyla elde ettikleri getiri şeklinde de tanımlanabilir.

Temettü ödemesi, genellikle şirketin yıllık karından bir bölümünün belirli bir oranında yapılır ve şirketin yönetim kurulu tarafından kararlaştırılır. Yatırımcılar, temettü ödemelerini düzenli olarak almaları nedeniyle temettü verimi gibi bir oran kullanarak, şirketlerin performanslarını karşılaştırabilir ve değerlendirebilirler.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin