Yeni haber kanalı tv100 kadrosuna hangi ünlü gazeteci katıldı?

3N Medya'nın yeni haber kanalı TV100 flaş bir transfere imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni haber kanalı tv100 kadrosuna hangi ünlü gazeteci katıldı?

İş insanı Necat Gülseven'in sahibi olduğu 3N Medya'nın yeni haber kanalı tv100’ün kadrosuna, deneyimli gazeteci Metehn Demir de katıldı.



Metehan Demir, Türkiye ve dünya gündemini yorumlayacağı ve tartışacağı konu ve konuklarla tv100 ekranlarında olacak. Hava Harp Okulu’ndan mezun olan Demir, yıllarca savunma ve diplomasi editörlüğü yapmanın yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen gazetelerinde yayın koordinatörlüğü de yaptı.



Metehan Demir, diplomasi alanında yetkin kimliği ile TV100 ekranlarında etkili ve ses getirecek programlara imza atacak.



Yeni haber kanalı tv100 kadrosuna hangi ünlü gazeteci katıldı?



Metehan Demir kimdir?



Metehan Demir, 1990 yılında derece ile girdiği Hava Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1994'te Hava Kuvvetleri'nden ayrılarak Ankara'da İngilizce yayın yapan Turkish Daily News'de gazeteciliğe başladı.



1997-2003 arasında Hürriyet Gazetesi'nde Savunma ve Diplomasi haberlerinden sorumlu muhabir olarak çalıştı.



2000 yılında Washington'da 'Amerikan Dış Politika Dinamikleri' başlıklı 45 günlük sertifika programına katıldı.



2003 yılında Hürriyet Gazetesi’nden ayrılarak Chevening Bursu ile İngiliz Savunma Kraliyet Akademisi ve King's College ortak master programı çerçevesinde Londra'ya gitti. Buradan, "Strateji, Diplomasi ve Savaş Taktiklerinin Günümüz Yönetimlerine Uyarlaması' konulu 'Savaş Etüdleri' yüksek lisans diplomasını aldı.



2003 Temmuz'unda Londra'dan döndüğünde Kanal D Ankara Bürosu Haber Editörlüğü'ne geçti. 2005-2007 arasında Sabah Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcılığı ve Sabah Ankara Gazetesi Yayın Koordinatörlüğü'nü görevlerini yürüttü. Sabah Gazetesi'nde Protokol Yolu başlıklı kulis-köşe yazdı.



Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres gibi bir çok önemli isimle röportajlar gerçekleştirdi. Amerika'nın saygın dergisi Aviation Week'in 5 yıl Türkiye temsilciliğini yaptı.



Bugüne kadar, Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice başta olmak üzere, Almanya şansölyesi Angela Merkel, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) lideri Yaser Arafat, İsrail Cumhurbaşkanı dahil bir çok önemli isimle röportajlar gerçekleştiren Metehan Demir aynı zamanda Türk-İsrail askeri ilişkilerinin detaylarının ortaya çıkarılması, 28 Şubat dönemi, Abdullah Öcalan'ın Suriye'den Moskova'ya kaçışının duyurulması ve Suriye Başkan Yardımcısı Abdülhalim Haddam'ın Öcalan'ın kaçışının perde arkasını anlattığı çok sayıda önemli habere imza attı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin