Yeni evlenecekler dikkat. Bakanlıktan 'çok önemli' duyuru geldi. Dolandırıcılar böyle para toplamaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni evlenecekleri dolandırıcılık vaadine karşı uyardı. Dolandırıcıların sahte internet sayfaları üzerinden yönlendirme yapıp para topladıklarının tespit edildiği belirtilerek konuya dair suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni evlenecekler dikkat. Bakanlıktan 'çok önemli' duyuru geldi. Dolandırıcılar böyle para toplamaya başladı
AA

Bilindiği üzere yeni evlenecek çiftlere faizsiz evlilik kredisi imkanı sağlanacak.

24 ay geri ödemesiz ve 48 ay vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi için çalışmalar sürerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni evlenecek çiftleri dolandırıcılara karşı uyardı.

Bakanlık tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

BAKANLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Aile ve Gençlik Bankası adı altında "evlilik kredisi" vadeden, kaynağı belli olmayan ve doğruluğu teyit edilmeyen sahte internet sayfalarına itibar edilmemesi gerektiği ifadeleri yer aldı.

Yeni evlenecekler dikkat. Bakanlıktan 'çok önemli' duyuru geldi. Dolandırıcılar böyle para toplamaya başladı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada bazı art niyetli kişilerin Aile ve Gençlik Bankası adı altında, "evlilik kredisi" vaadiyle sahte internet sayfaları üzerinden yönlendirme yaparak para topladığı ifade edildi.

Vatandaşların kaynağı belli olmayan internet sayfalarına itibar edilmemesi uyarısında bulunulurken, "Vatandaşlarımızı dolandırmayı amaçlayan sahte internet sayfalarının ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadeleri kullanıldı.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

AK Parti seçim vaatlerinden biri de yeni evleneceklere evlilik kredisi desteğiydi. Bu uygulama kapsamında, yeni evleneceklere Aile ve Gençlik Bankası üzerinden iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek.

Faizsiz verilecek 150 bin TL kredi 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli olacak.

Faizsiz evlilik kredisi için kriterleri de açıklayan Bakan Göktaş, "18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek." ifadelerini kullandı.

Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu.

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin