Yeni Evim kampanyası için başvurular başlıyor. Orta gelirli vatandaşlar için düzenlenen kampanya başladı. Nasıl başvurulur yeni evim kampanyası kriterleri ne?

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak lanse edilen Sosyal Konut Projesi'nin ardından ilan edilen orta gelirli 100 bin ailenin yararlanacağı Yeni Evim Kampanyası için başvurular bugünden itibaren başlıyor. Peşinat ödenecek mi, başvuru ücretli mi, başvuru detayları ne gibi soruların cevapları da belli oldu. İşte bugün başlayan Yeni Evim Kampanyası ile ilgili son bilgiler.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Evim kampanyası için başvurular başlıyor. Orta gelirli vatandaşlar için düzenlenen kampanya başladı. Nasıl başvurulur yeni evim kampanyası kriterleri ne?

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak lanse edilen Sosyal Konut Projesi'nin ardından ilan edilen orta gelirli 100 bin ailenin yararlanacağı Yeni Evim Kampanyası için başvurular bugünden itibaren başlıyor. 

Yeni Evim Kampanyası hakkındaki duyuru Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılmıştı. 100 bin aileyi konut sahibi yapacak olan Yeni Evim Projesi için başvurular bugünden itibaren başladı.

1 YIL İKAMET ŞARTI

Bakanlık tarafından açıklanan maddeler içerisinde 0.69 oranla uygun konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyenler ve satıcılarla ilgili kriterler de dikkat çekiyor. Evi almadan önce 1 yıl ikamet ve 1 yıl boyunca konut ticareti yapmamış olma şartı alıcı için önemli. 0.69'luk ucuz konut kredisi sürecinin tamamlanması için satıcı kriterleri de var. 

Başvurular bugün başlıyor ve herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak. Konuyla ilgili Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ucuz kredili konut kampanyamıza ilgi büyük. Dünden bu yana da çok soru alıyoruz. En çok merak edilenleri yanıtladık" ifadelerini kullanmıştı.

"TÜM KAMU BANKALARINDAN BAŞVURU YAPILABİLİR"

Bakanlar Nureddin Nebati ve Murat Kurum, Yeni Evim Kampanyası'na başvuruların bugün başladığını ve katılım bankaları dahil kamu bankalarından müracaatta bulunulabileceğini bildirdi

KREDİNİN DETAYLARI

0.69 konut kredisi ile alınabilecek 0 dairelerle ilgili banka sürecinin tamamlanabilmesi için hem ev sahibi olacak vatandaşlar hem de satıcılar için önemli kriterler belirlendi. Bu kriterleri banka iki taraf için de inceleyecek. İşte bugün başlayan Yeni Evim Kampanyası ile ilgili ilişkin merak edilen soruların cevapları ve bu maddelerde dikkat çeken detaylar:

- Eşlerden birinin üzerinde konut varsa yararlanamayacak. Hanede 18 yaşını geçmiş, SGK kaydı bulunan genç ise hanede ev varsa bile başvuruda bulunabilecek.

- Konut bedelinin yüzde 10'u peşin alınacak, dileyen daha fazla da ödeyebilecek. 2 milyonluk bir daire için 200 bin TL minimum peşinat mutlaka ödenecek.

- Kampanyada sıfır evler olacak. Emlak Konut Genel Müdürlüğü'nün ürettiği projeler, GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği'ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri, teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil olacak.

GELİR ORANINA DİKKAT

- Gelir oranı: Ev kredilerinde 0.69'dan başlayan vade farkı ile 15 yıl vadeli, hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek taksit bedelleri belirlenecek.

- Satış şartı: Yine son 1 yıl içinde konut satışı yapan da projeden faydalanamayacak. Kampanyadan yararlanacak kişinin son bir yıl içinde konut satmamış olması gerekiyor.

- Başvurulabilen daireler: 81 ilde bitmiş konutlar, belirli bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlar ile bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projeler kampanyaya dahil olacak.

- İkamet şartı: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla'da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda 1 yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli olmayacak.

- Kriterlere uygunluk: Konut almak isteyen bulduğu daireyle banka veya katılım bankalarına başvuracak. Banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek, uygun projeler için kredi tahsis edecek.

- Yaş sınırı: 18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek.

- Satılmama şartı: Ölüm, boşanma gibi mücbir sebepler dışında 5 yıl boyunca satılamayacak.

- Başvuru ücreti: Herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin