Yeni dünya mesleği Influencer: Influencer ne demek? Influencer kime denir?

Son yıllarda giderek yaygınlaşan Influencerlar, özellikle sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. Okan Bayülgen’in tartışmalı sözlerinden sonra ise birçok insan Influencer’ın ne olduğunu da merak etti. Günümüzde pek çok şekliyle karşımıza çıkan Influencer sözcüğü, yeni çağın mesleğini oluşturuyor. İnternetin kullanımının giderek artması ve sosyal uygulamaların çoğalması giderek daha fazla Influencer yaratıyor. Peki, Influencer nedir ve kime denir?

Google Haberlere Abone ol
Yeni dünya mesleği Influencer: Influencer ne demek? Influencer kime denir?

İnternet kullanımının giderek yaygınlaşmasıyla Influencer diye adlandırılan kişilerin de çoğalmasına neden oldu. Sosyal medyada veya özel platformlarda giderek sayıları artan Inluencerlar, birçok kişi tarafından da merak ediliyor. Peki, Influencer ne demek? Influencer kime denir?

INFLUENCER NEDİR?

Yeni dünya mesleği Influencer: Influencer ne demek? Influencer kime denir?

Etkileyici pazarlama ya da özgün adıyla Influencing, sosyal etkiye sahip olan internet ünlülerinin onaylarını veya ürün yerleşimlerini içeren bir sosyal medya pazarlaması türüdür.

Sahip oldukları sosyal medya ve dijital kanalları aracılığı ile herhangi bir ürün ya da servis hakkındaki yaşadıklarını, deneyimlerini takipçileri ile paylaşmaları yoluyla tanıtım ve pazarlama aktiviteleri yapan, belirli bir topluluğu etkileme ve yönlendirme gücüne sahip kişi, kişiler ve gruplara Influencer denir. 

Yeni dünya mesleği Influencer: Influencer ne demek? Influencer kime denir? - Resim : 2

Influencer Marketing ise, ünlülerin veya tanınmış kişilerin, çeşitli markaların ürünlerini tanıtmaları adına daha önceden de kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Tek farkı dijital değil konvansiyonel kanalların kullanılması. Bu kişiler yani fenomenler hatta diğer deyişle influencerlar aslında birçok kişinin  yakından tanıdığı, toplumda kabul görmüş ünlü bir sanatçı, sporcu, şarkıcı, müzisyen, iş adamı veya politik bir kişilik olurdu.

Yeni dünya mesleği Influencer: Influencer ne demek? Influencer kime denir? - Resim : 3

Günümüzde internetin ve sosyal ağların yaygınlaşması yeni internet ünlülerinin yani sosyal medyayı iyi kullanarak trafik çeken ve kanaat önderi haline gelenlerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Bugün toplumda kabul görmüş ünlü kişilere ek olarak bilgisayar oyunlarını çok iyi oynayan bir öğrenci, yemek tarifleri hazırlayan bir ev hanımı veya gezdiği yerlerin video ve fotoğraflarını paylaşan bir gezgin internetteki sosyal medya hesapları sayesinde çok hızlı bir şekilde milyonlarca takipçiye ulaşıp, dünyaca ünlü bir internet ünlüsü haline gelebiliyor.

Yeni dünya mesleği Influencer: Influencer ne demek? Influencer kime denir? - Resim : 4

Etkileyici içeriğe örnek olarak Influencerların potansiyel bir alıcının rolünü oynadıkları veya üçüncü şahıslar olarak yer alabilecekleri referans reklamlar gösterilebilir. E-ticaretin olmazsa olmazı sosyal medya ağlarında, birçok marka Influencerlar ile çalışıyor.

INFLUENCERLAR NASIL PAZAR KAZANIR?

Yeni dünya mesleği Influencer: Influencer ne demek? Influencer kime denir? - Resim : 5

Bir kimsenin Influencer olabilmesi için sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde ve doğru olarak kullanması gerekir. Kişi, kendi alanında uzman olduğu göstermelidir. Bir kişinin Influencer olmasındaki en önemli nokta erişim noktalarıdır. Influencerların takipçilerinin de beğeni ve yorumları talep edilir ve ürünün pazarlanması sağlanır.

Yeni dünya mesleği Influencer: Influencer ne demek? Influencer kime denir? - Resim : 6

Influencer olmanın ilk yolu başta da söylenildiği gibi sosyal medya platformlarında paylaşım yapmaktır. Kendilerinin iyi olduğu ve sevdikleri alana dair yapılan paylaşımlarını sürekli olarak devam ettirmeliler. Bu alanlara ilgi duyan kişileri zaman içinde toplayarak belirli bir kitle kazanmalıdırlar.

Influencerlar farklı yöntemler kullanarak gelir elde eder. Bunlar oldukça fazla olmakla beraber, en yaygın olanlar şöyledir;

  • YouTube Kanalı
  • Reklamlar
  • Link Paylaşımı
  • Instagram
  • Twitter
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin