Yeni bir televizyon kanalı yayına girecek, ilişkiler 'gelişecek'

İran Radyo Televizyon Kurumu Başkanı İzzetullah Zergami, İran'da Azerbaycan Türkçesi ile yayın yapacak televizyon kanalı kurulacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni bir televizyon kanalı yayına girecek, ilişkiler 'gelişecek'

Temaslarda bulunmak üzere Bakü'ye gelen Zergami, düzenlediği basın toplantısında temasları ve iki ülke arasında radyo televizyon alanındaki işbirlikleri konusunda bilgi verdi.



Zergami, "Yakında İran'da Azerbaycan Türkçesi ile 24 saat yayın yapacak bir televizyon kanalı açacağız. Bu kanal iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı yapacaktır. Kanalda, Azerbaycan'da üretilen film ve programlar da yayınlanacak" dedi.



Temasları sırasında Azerbaycan uydusu Azerspace 1'i işleten şirketin yetkilileri ile de görüştüğünü belirten Zergami, bu uydudan frekans almayı düşündüklerini ve bu frekanstan 12 İran kanalının yayın yapacağını kaydetti. 



Zergami, Azerbaycanlı yetkililerle iki ülke arasında ortak yayın kurulu oluşturulması konusunda da mutabakata vardıklarını bildirdi.



Resmi olmayan verilere göre, 77 milyon nüfusa sahip İran'da yaklaşık 30 milyon Azerbaycan Türkü yaşıyor. Ülkenin kuzey ve kuzeybatısında Tebriz, Erdebil, Urmiye, Zencan ve Hemedan bölgelerinde günlük hayatta daha ziyade Azerbaycan Türkçesi konuşuluyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin