Yeni bir medya grubu kuruluyor. Peki içinde hangi mecralar olacak? Medyatava açıklıyor

Medya grubunun imtiyaz sahibi, detayları Medyatava'ya açıkladı. İşte o grubun adı ve başına gaçecek isim.

Google Haberlere Abone ol
Yeni bir medya grubu kuruluyor. Peki içinde hangi mecralar olacak? Medyatava açıklıyor

      Durdu Özbolat, sahibi olduğu medya organlarını (Yurt gazetesi, Sokak TV, Bağımsız dergisi) Bağımsız Medya Grubu adı altında birleştirdi ve editöryal yetkilerin tamamını gazetecilerden oluşan bir kurula devretti. Grup Başkanı ise Tuncay Mollaveisoğlu olacak.



İşte Özbolat'ın açıklaması:



      Artık, gazetecilerin de medyası var!



     Basın özgürlüğü açısından çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz.  Baskılar ve sansür nedeniyle ülkemiz nefes darlığı çekiyor.Türkiye, dünyanın en kalabalık ‘gazeteci hapishanesi’ durumunda. Gazeteciler çeşitli baskı ve saldırılar nedeniyle görevlerini yerine getirmekte zorlanıyorlar. Halkımız gerçekleri öğrenemiyor, sürekli yanıltılıyor.

     Oysa, ‘özgür basın’ demokrasinin temel direği, ‘doğru haber’ ise kamuoyunun oksijenidir. Bir yerde medya işini iyi yapamıyorsa, orada demokrasi iyi işlemiyor demektir.

     Bu durumun en başta gelen nedeninin, ülkemizdeki medya yapısının bozukluğu olduğu biliniyor. Devlete ait olan ya da iktidara kayıtsız şartsız bağlı medya organlarını bir yana bırakın; özel ellerde bulunan ve siyasal tarafsızlık iddiasındaki medya kuruluşları bile, asal habercilik görevlerini yerine getirmekte güçlük çekiyorlar. Çünkü, mevcut iktidar devletin tüm olanakları ve tüm aygıtları ile bu medya organlarının üzerlerine çöküyor.

     Demek ki, Türkiye’nin kendisini iktidarın baskılarına karşı daha iyi savunacak farklı yapıda medya kuruluşlarına ihtiyacı var: Temel amacı ‘doğru habercilik’ yapmak olan, doğrudan doğruya medya mensupları tarafından yönetilen, evrensel habercilik ilkelerine sadık bağımsız medya kuruluşlarına… 

     İşte tam da böyle bir kuruluşun oluşmakta olduğu müjdesini vermek istiyorum: Sahibi bulunduğum Yurt Gazetesi, Bağımsız Dergisi ile yayın hayatına bugün başlayacak olan Sokak TV’yi ve digital mecraları Bağımsız Medya Grubu (BMG) adı altında birleştirmeye karar verdim.



    Çok önemli gazeteciler bir araya gelerek bugün test yayına başlayacak olan  Sokak TV’yi yeniden yapılandırıyorlar. Türkiye’nin özlediği, yalnızca iyi gazetecilik yaptıkları için işlerinden atılmış isimlerin yönetiminde ve ekranında yer aldığı bu kanal Türkiye’nin her yerinden izlenebilecek.

    Ben, Bağımsız Medya Grubu BMG’deki tüm yönetimsel yetkilerimi gazetecilerden oluşan yayın kuruluna devrettiğimi ilan ediyorum.  

    BMG, editoryal özerkliğin en yüksek düzeyde ve bizzat gazeteciler tarafından gerçekleştirileceği bir alan olacaktır. Ben siyasetçi ve işadamı kimliklerimle editoryal süreçlere kesinlikle karışmamayı taahhüt ediyorum. BMG, gazeteciler tarafından, tüm yurttaşlar için, evrensel gazetecilik ilkelerine göre yönetilen bir özgürlük adası olacaktır.

    BMG’nin işleyişi ile ilgili ayrıntılı bilgileri size Grup Başkanı, Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu verecektir.

    Bu yapısal değişikliğin diğer medya kuruluşlarına örnek olmasını diliyorum.   

                                                                                 Durdu Özbolat 

                                                                                 İmtiyaz Sahibi"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin