Yeni bir dizi başlıyor, ilklere imza atılıyor!

'Bir Yusuf Masalı' isimli dizi Pazar günü ilk kez bir sürprizle ekrana gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Yeni bir dizi başlıyor, ilklere imza atılıyor!

'Yamak Ahmet' dizisinin yapımcısı Okur Film'in yeni projesi 'Bir Yusuf Masalı' Pazar günü ilk iki bölümün arka arkaya yayınlanacak. Bu anlamda dizi sektöründe bir ilk yaşanacak.



İstanbul’da üç ayrı mekanda ve bir de çarşıda gerçekleşen çekimler için hem konaklar yenilendi hem de çarşı platosu yeniden inşa edildi. 



'Bir Yusuf Masalı' dizisinin oyuncu kadrosunda İnan Ulaş Torun, Nur Erkul, Tarık Ünlüoğlu, Emin Gürsoy, Mehmet Usta, Rozet Hubeş, Burak Satıbol, Ömür Arpacı, İsmail Hakkı, Ayçin Tuyun, Berkay Akın, Şeyma Burcu Gül, Ezgi Tombul, Benian Dönmez, Tuba Erdem, Elif Nur Kerkük, Caner Kadayıfçı gibi isimler bulunuyor.



Devşirme olarak İstanbul’a gelip Paşalığa kadar yükselen amcasının peşinden Payitahta gelen Macaristanlı bir kızın Türkiyeli gençle olan aşk hikayesinin anlatıldığı 'Bir Yusuf Masalı' dizisinin senaryosunu Hakan Haksun, yönetmenliğini ise Hakan Arslan üstleniyor.



'Bir Yusuf Masalı' ilk bölümüyle 19 Ocak Pazar günü 19.50'de TRT 1'de ekrana gelecek.



'BİR YUSUF MASALI' OYUNCULARINDAN YORUMLAR



NUR ERKUL

Karakterinizden bahseder misiniz?



Karakterin adı Maria ..Macar asıllı bir kız .. hikayesi ise önce annesini sonra babasını kaybeden ve tek kalan, aile üyesi olan amcasını bulmak için Macaristan dan Türkiye ye göç eden Macar asıllı bir kız ..birçok zorluğa göğüs germiş ayakta kalmayı başarabilmiş,sakin ,soğukkanlı ,mantıklı ulaşılmaz gibi dursa da duvarları aşıldığında sempatik, neşeli, keyifli ve keşfedilebilecek yönleri olan,lafta sözde altta kalmayan, tatlı çekişmelerden hoşlanan,girişken  cesur biri.



İlk defa 2 bölüm arka arkaya yayınlanıyor neler düşünüyorsunuz? Bölümleri yetiştirmek için daha mı çok çalıştınız?



İki bölüm arka arkaya yayınlanacağımızı duyunca çok şaşırdım. Beklemediğim ve duymadığım bir şeydi ki herhalde Türkiye’ de iki bölüm arka arkaya yayınlanan ilk dizidir. Seyircinin bu iki bölüm süresince keyif alabileceği gülüp eğlenebileceği kostüm ve mekanlarımızla izleyiciye etkileyeceği düşünüyorum şimdiden ..herkese iyi seyirler umarım herkes de beğenir keyifle izler.



Bölümleri yetiştirebilmek için ekstra çalışmadık zaten zamanımız vardı  sadece dönem işi çektiğimiz için herkes büyük bir titizlikle ve özenle çalıştı.



Dönem dizisi çekmek nasıl ? Ekibiniz çok renkli. Onlarla çalışmak nasıl bir duygu?



Günümüzde bunu başarabilmek zor zanaat gerek kostüm gerek mekan gerek dönem duygusuyla çizgiden çıkmadan bunu fazlasıyla yerine getirdiğimizi düşünüyorum.Dönem dizisinde oynamakta çok zevkli ve bir kadarda yorucu ama setin en güzel taraflarından biride sette çalışan arkadaşlarımızın  pozitifliği ve güzel enerjileri  onlar sayesinde de yorgunluğumuzun üstesinden  geliyoruz



 Eklemek istedikleriniz



Çok heyecanlıyım tüm herkesin eline emeğine sağlık ...seyircimizde buluşmayı bekliyorum.



İNAN ULAŞ TORUN



Karakterinizden bahseder misiniz?



Yusuf ... Biraz Keloğlanı andıran karakter ölmekten korkmayan ama iğne olmaktan çok korkan biri gibi.



İlk defa 2 bölüm arka arkaya yayınlanıyor neler düşünüyorsunuz? Bölümleri yetiştirmek için daha mı çok çalıştınız?



İşin o kısmını pek bilmiyorum bu yapımın ve kanalın anlayacağı ve planlayacağı bir durum. Uzun süredir çalışıyoruz bölümleri yetiştirmek için ekstra çalışmadık.



Dönem dizisi çekmek nasıl? Zorlukları var mı? Ekibiniz çok renkli onlarla çalışmak nasıl bir duygu?



Yorucu çünkü her küçük detayla uğraşılıyor bir o kadar da zevkli yaşamadığım ve yaşayamayacağım bir dönemde var oluyormuş gibi olmak eğlenceli bir durum..Çok iyi oyuncular var işini iyi yapan insanlarla bir arada olmak genelde çok iyi olur zaten içlerinde daha önceden tanıdığım arkadaşlarda var öyle olunca insan daha keyifli çalışıyor.



TARIK ÜNLÜOĞLU



Karakterinizden bahseder misiniz?



Ben Cevdet paşa karakterini oynuyorum. Osmanlı döneminde bir Osmanlı Paşası orada geçen bir hikaye içinde yaşayan karakterlerden biri



İlk defa 2 bölüm arka arkaya yayınlanıyor neler düşünüyorsunuz? Bölümleri yetiştirmek için daha mı çok çalıştınız?



Bunun iyi olacağını düşünüyorum..Enteresan bir strateji olarak görüyorum.Pilot bölüm olarak yayınlanacak bundan memnum hikayeyi daha hesaplıca anlatmak iyi olacak. 

Bölümleri yetiştirmek için daha çok çalışmadık..Akışımızı değiştirmedik yani uzun zamandır setteyiz ve hazırlanıyoruz. 



Dönem dizisi çekmek nasıl? Ekibiniz çok renkli. Onlarla çalışmak nasıl bir duygu?



Çok iyi bir ekibimiz var ve her şey güzel gidiyor..İyi ve güçlü bir hikayemiz var başarılı olacağımızı düşünüyoruz.



Eklemek istedikleriniz?



Çok keyfili bir iş yaptık ..hepimiz için hayırlı uğurlu olsun..



EMİN GÜRSOY

Karakterinizden bahseder misiniz?


Terzi İsmail ..Yusuf’un babası çarşı esnafı tarafından sevilen sayılan sözü dinlenen aile içinde çocuklarına ve eşine karşı hoş görülü, gerektiğinde otoriter birisi, hayatta tek hoşnut olmadığı ve yıldızının barışmadığı tek kişi Cevdet paşa, kendisini ailesini ve özellikle oğlu Yusuf’u Cevdet paşa ve onun ailesinden uzak tutmaya çalışıyor.



İlk defa 2 bölüm arka arkaya yayınlanıyor neler düşünüyorsunuz? Bölümleri yetiştirmek için daha mı çok çalıştınız?



İki bölümün birden yayınlanması tamamen yapımcı ve kanalın insiyatifinde daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadığım ve bir deneyimim olmadığı için bir şey söyleyemem bu bizim çalışma tempomuzu nasıl etkileyecek onu zaman içinde göreceğiz. Aslında asıl koşu sadece bu iş için değil bütün işler için söyleyebilirim ki yayından sonra başlar. İleriki günler tempomuz biraz hem hızlanıp hem de yükselebilir. Sonuçta ortaya iyi bir şey çıkarmak ve sonuçlarını almak için geleni yapmalıyız.



Dönem dizisi çekmek nasıl ? Ekibiniz çok renkli. Onlarla çalışmak nasıl bir duygu?

Ekibimiz çalışkan saygılı anlayışlı ve organize bir ekip herkes işin iyi çıkması için elinden geleni yapıyor onlarla beraber çalışmaktan mutlu en önemlisi huzurluyum inşallah uzun soluklu bir işe imza atarız.



BURAK SATIBOL

Karakterinizden bahseder misiniz?



Karakterimin adı Behzat, Behzat biraz uyanık biraz üç kağıtçı ve bu yüzden de sürekli paşanın başını derde sokan birisi ablasının birtanesi bundan da sık sık faydalanıp çeşitli oyunlarla paşanın başını derde sokuyor. Oynaması keyifli bir karakter çünkü kötüye yakın ama saf kötü diyebileceğimiz bir karakter değil başına sürekli komik şeyler geliyor.



İlk defa 2 bölüm arka arkaya yayınlanıyor neler düşünüyorsunuz? Bölümleri yetiştirmek için daha mı çok çalıştınız?



İki bölümün arka arkaya yayınlanma mevzusu çok ilginç herhalde ilk defa olacak televizyonlarda böyle bir şey iki bölümün birlikte yayınlanması seyirci için o akşam televizyonun karşısına geçip hiç durmadan bayağı arka arkaya sinema filmi seyreder gibi yaptığımız işi seyredecek bende merakla bekliyorum. Çok önceden kestirebildiğim bir şey değil .



Tabii ki hepimiz çok çalışıyoruz iyi bir şeyler yapmak için oyuncular emek sarf ediyorlar burada oyunculardan daha çok çalışan set ekibi önemli set ekibinin üzerine birçok sorumluluk düşüyor rejisinden set işçisine kadar. Onlar biz oyunculardan birkaç kat daha fazla çalışıp diziyi hazır hale getirdiler çok iyi bir iş çıkardılar önce onları tebrik etmek lazım hakikaten insan üstü bir emekle çalışıyorlar hepsinin eline sağlık.



Dönem dizisi çekmek nasıl ? Ekibiniz çok renkli onlarla çalışmak nasıl bir duygu?



Dönem dizisinde ilk defa oynuyorum enteresan bir şey kostümleri o dönemin lafları bir süre sonra kendinizi o dönemdeymiş gibi hissediyorsunuz tuhaf bir duygu ama zor tarafları da var özellikle o dönemin dilini kullanmak gündelik dilden sizi biraz uzaklaştırdığı için belki espri malzemeniz olan gündelik dili günlük hayatla olan bağınızı koparıyor bu durum zorlayabiliyor kimi zaman bir süre sonra alışılıyor çok keyifli. 



İyi bir ekiple çalışıyoruz. Oyuncu kadrosu neşeli ve renkli insanlar reji öyle set ekibi öyle uyumlu bir kadromuz var neşeli ve eğlenceli bir kadromuz var hakikatten uzun saatler çalışılmasına rağmen büyük sıkıntıların yaşandığı bir set değil o yüzden keyifli bir iş oluyor iyi kaliteli izlemeye değer bir şey çıkmıştır ve seyircilerimizde bunu beğenir ömrü uzun olur daimi olur ve güzel olur inşallah dileğim bunlar.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin