Yeni Asterix her şeye rağmen çıkıyor

ilk Asterix kitabı, sekiz senelik aranın ardından piyasaya çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Asterix her şeye rağmen çıkıyor

Ekim ayında raflarda yerini alacak olan “Astérix chez les Pictes” İskoçya’da geçiyor. Aşina olduğumuz kelime oyunları ve alaycı üslubu ile İskoç bağımsızlık referandumuna ve Loch Ness Gölü Canavarı’na göndermelerde bulunanz Astérix chez les Pictes, 1961 yılından beri dünya çapında 350 milyon satan ve 111 dile çevrilen serinin 35’inci macerası.



Jean-Yves Ferri ve Didier Conrad, orijinal yazarlarından sonra bir Asterix hikâyesi üretecek ilk kişiler olacak. Aslında bu, yaratıcısı öldükten sonra Asterix’in yaşayıp yaşamaması hakkında yapılan uzun tartışmalardan sonra alınan zor bir karar oldu. Zira Belçikalı çizgi roman çizeri Hergé, ölümünden sonra hiç kimsenin Tenten’i çizmemesi için şart koşmuştu.



Albert Uderzo Asterix’i, 1959 yılında senarist arkadaşı René Goscinny ile birlikte yarattı. 1977 yılında Goscinny’nin  ölümünün ardından kitapları bir müddet kendi üretmeye devam eden Uderzo, 2011 yılında da emekliye ayrıldı. Şimdi 80’lerindeyken yeni kitabın denetimi ile bizzat kendisi ilgileniyor.





Haberin devamı için tıklayın.


Etiketler kitap yeni ilk iskoçya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin