Yeni asgari ücreti 33 bin 752 olarak açıkladı. Gözler temmuz ayındaki yeni asgari ücrette. Halkın Kurtuluş Partisi rakam verdi. Asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yeni asgari ücretin belirlenmesinde. Temmuz ayında maaşlar zamlı alınacak. Kulislerde çok çeşitli rakamlar dolaşırken bir rakam da HKP'den geldi. Asgari ücretin 33 bin liranın üzerine çıkarılması istendi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni asgari ücreti 33 bin 752 olarak açıkladı. Gözler temmuz ayındaki yeni asgari ücrette. Halkın Kurtuluş Partisi rakam verdi. Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ilk toplantısını gerçekleştiriyor.

Toplantı öncesi hem hükümet hem de işveren tarafından peşpeşe açıklamalar yapıldı.

Masadaki Türk-İş heyetinin komisyonda yüzde 25'in üzerinde bir zam oranını zorlaması bekleniyor.

Bugün yapılacak toplantı öncesi TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la bir araya geldi. Türk-İş ile istişare halinde olduklarını söyleyen Akkol, “Bayrama girmeden bu sürecin tamamlanmasını istiyoruz” diye dedi. 

İşte gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısına çevrilmişken tv100 canlı yayınına bağlanan SGK uzmanı Özgür Erdursun, işverenlerin kafasındaki asgari ücret rakamını duyurdu ve bununla birlikte temmuz ayında bu rakamın ne kadar olacağını açıkladı. 

Özgür Erdursun rakam verdi

10'dan 12'ye programında Kerem Kırçuval'ın sorularını yanıtlayan Özgür Erdursun, "şverenlerin kafasındaki rakam 10 bin 500 TL, hükümetin yetkilileri Çalışma Bakanına pazarlığı sen yap derse, o da 11 bin TL’de anlaşır, açıklamayı da Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapacaksa asgari ücret 12 bin TL olur. Asgari ücrete de yaklaşık yüzde 40 zam yapılır." dedi.

HPK ise 33 bin TL istedi

Öte yandan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), asgari ücret talebini 33 bin 752 olarak açıkladı.

Milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak ara zammı bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısı öncesi Halkın Kurtuluş Partisi, asgari ücret talebini açıkladı.

HKP’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Asgari Ücret, dört kişilik bir ailenin asgari geçim endeksinden aşağı olmamalıdır. Asgari ücret en az 33 bin 752 lira olmalıdır! Asgari ücret sefalet ücreti olmasın, İnsanca yaşanacak bir ücret istiyoruz!” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin