Yeni Akit'in 2 muhabirine darp iddiası!

Gazetenin 2 muhabirinin Devlet Bahçeli'ye soru sorarken darp edildiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Akit'in 2 muhabirine darp iddiası!

'Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi' Serdar Arseven, iki muhabirlerinin, MHP Genel Merkezi'nde Devlet Bahçeli'ye soru sormak istedikleri için darp edildiğini ve bir süre zorla alıkonularak Eskişehir Yolu üzerindeki bir köprünün altına bırakıldıklarını öne sürdü.



Arseven, muhabirlerin tedavi edildiği TOBB Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP'nin bugün düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 11. Dönem Sertifika Töreni'nin ardından, Yeni Akit Gazetesi muhabirleri Sinan Kaya ile Mehmet Özmen'in darp edildiğini ileri sürdü.



Mehmet Özmen ile Sinan Kaya'nın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleştirilen sertifika törenini takip etmek için MHP Genel Merkezi'ne gittiğini anlatan Arseven, şöyle konuştu:



Muhabirimiz Mehmet Özmen, 'Akit Gazetesi'ne yönelik bu saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz? Siz sokak eylemlerine karşısınız, ülkücülerin provokasyonlara çekilmesine karşısınız, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz' şeklinde bir soru sormuş ve cevabını almış. Fakat oradaki karmaşadan dolayı tam olarak ne dediğini duyamamış ve Sayın Bahçeli, binadaki sergiyi gezdikten sonra bir yerde çay içmeye gitmiş. Muhabirimiz Mehmet Özmen, 'Efendim bir sorumuz var. Akit Gazetesi'ne böyle bir saldırı oldu...' gibi sorusunu sormaya çalışırken, bir anda saldırıya uğramış. Aynı anda Sinan Kaya kardeşim de bir grup tarafından saldırıya uğramış ve MHP Genel Merkezi içinde bir odaya kapatılıp saatler boyunca hakaret, dayak her şeyle karşılaşmışlar.



Arseven, Özmen ile Kaya'nın daha sonra Eskişehir Yolu'ndaki bir köprünün altında bırakıldıklarını söyledi.



"Bu olayın Sayın Devlet Bahçeli'nin gözünün önünde olması, arkadaşlarımızın gözünün önünde götürülmesi çok manidar" diyen Arseven, şöyle devam etti:



Siz düşünebiliyor musunuz, AK Parti Genel Merkezi'nde böyle bir olay yaşanmış olsaydı, AK Parti Genel Merkezi'nde diyelim ki paralel gazetelerin, paralel televizyonların muhabirleri soru sordukları için bir yere kapatılsaydı, saatler boyunca dövülseydi, daha sonra bir aracın içine atılıp kuytu bir köşeye bırakılsaydı, malları gasp edilseydi, böyle bir tavırla karşılaşsalardı bugün Türkiye'de neler konuşurduk, neler yaşardık?



Bir paralel yapının, Türkiye'de devleti dinleyen, faaliyetleri Milli Güvenlik Kurulu'nun artık güvenlik konsepti içine girmiş bir paralel yapının mensuplarına saatler boyunca şov yapma imkanı veriliyor, o paralel yapının mensupları Sayın Cumhurbaşkanı'na, Sayın Başbakan'a her türlü hakareti ediyor, her türlü soruyu soruyorlar ve bu sorular sorulduğu zaman da gayet medeni bir şekilde cevap veriliyor ama bugün MHP Genel Merkezi'nde iki muhabir Sayın Devlet Bahçeli'nin gözleri önünde bu tavırla karşılaşıyor.



Serdar Arseven, Özmen ve Kaya'nın şikayetçi olduğunu, emniyetin gerekli çalışmaları yaptığını, raporların alındığını kaydetti. 



Mehmet Özmen'in açıklaması



Tedavisinin ardından konuşan Yeni Akit Gazetesi muhabiri Mehmet Özmen de şunları anlattı:



Sayın Bahçeli'ye, 'Akit Gazetesi muhabiriyim ben. Size bir soru soracağım' dedim. Hemen etrafımdakiler saldırdı ve müdahale etmeye başladı. Ben de Bahçeli'ye seslendim, 'Sayın Bahçeli, müdahale edin lütfen' diye. Müdahale etmedi Sayın Bahçeli. Oysa, 'çocuklar bırakın, niye saldırıyorsunuz?' dese, oradaki hiç kimse bir şey yapamazdı. Ancak Sayın Bahçeli buna müsaade ettiği için, bizi zorla, apar topar, tekme tokat uzak noktaya götürdüler. Sayısını dahi bilemediğim kişiler bizi bir odaya soktu. Çantamızı aldılar, içinde ne varsa çıkarttılar. İki fotoğraf makinemin da kartını çıkarttılar. Paramı dahi cebimden aldılar, tekme tokat vurdular. Ben 'ne yaptım ki siz bana saldırıyorsunuz' dedim. 'Sen İstanbul'da Genel Başkanımıza şu kadar seçim kaybettiniz istifayı düşünüyor musunuz diye?' sordun. 'Sen nasıl terbiyesizlik yaptın, nasıl provokatörsün, bunun için' diye saldırmaya devam ettiler.



Ses kayıt cihazını bir şekilde üzerinde saklamayı başardığını ve bütün yaşananların ses kayıt cihazında olduğunu anlatan Özmen, doktorların vücutlarında darp nedeniyle ezilmeler olduğunu belirttiklerini kaydetti.



Sinan Kaya ise "Basın özgürlüğü' diye bağıran Bahçeli'nin gözü önünde bize yumruk attılar" dedi. 



Yaşadıklarını anlatan Kaya, sol kulağında duyma kaybı olduğunu, bunun doktor raporlarında bulunduğunu belirtti. 



Kaya ile Özmen, tedavilerinin ardından taburcu edildi. (AA)



Yeni Akit gazetesi de internet sitesinde yer verdiği haberinde de gazete binasına bombalı saldırı düzenlendiğini ifade eden bir haber yayınladı.



Yeni Akit'in o haberini okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin