Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu Türkiye'yi ayağa kaldıran Hiranur Vakfı'nı savundu: Hiç ciddiye bile almadım bu iftirayı. Siz önce nikahsız birlikte olanlara iki çift laf edin de, sonra 15’inde nikah kıyanlara laf edersiniz

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilip cinsel istismara maruz kalmasını köşesinde iftira olarak değerlendirdi. Kabul edilemez olayla ilgili açıklama yapan kim varsa hedefine aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu Türkiye'yi ayağa kaldıran Hiranur Vakfı'nı savundu: Hiç ciddiye bile almadım bu iftirayı. Siz önce nikahsız birlikte olanlara iki çift laf edin de, sonra 15’inde nikah kıyanlara laf edersiniz

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile ‘evlendirilmesi’ ve cinsel istismara maruz bırakılmasını yazdığı köşesinde yazdıklarıyla büyük tepki çekti. Olayın aslının olduğuna inanmadığını dile geetiren Karahasanoğlu, olayla ilgili açıklama yapan kim varsa eleştirdi.

Ali Karahasanoğlu'nun yazısından dikkat çeken kesitler şöyle: 

(...) Hiç ciddiye bile almadım.

“Nikah mı? O da ne” diyen ilkesizlerin, her gün bir başkası ile yatıp-kalkmayı kendilerine adet haline getirenlerin, dindar insanlara söyleyebilecekleri tek kelime olmayan bir konuda, Timur Soykan ne demiş, ne dememiş, beni hiç ilgilendirmiyordu..

Ama, “6 yaşındaki kızı evlendirdiler” ahlaksız iftirasını atan sahtekarların uzattığı hıyara, “tuzum var” diye koşan Cübbeli Ahmet de şu cümleyi kurunca, artık bu konuya girmem, zorunlu oldu..

"O olayın aslını bilmiyorum.”

Bu cümleyi söyleyip, cevabı bitirmesi gereken Cübbeli Ahmet..

Namazsızlara, oruçsuzlara, bakın ne malzemeler veriyor.

Bilmediği olay hakkında bakın neler söylüyor:

“Benim yaklaşık 15 yıldır görüşmediğim kişinin yaptığı belirtilen konu mahkemeye intikal etmiş. Ne olmuş ne olmamış şimdi mahkemeye intikal ettiği için mevzuyu da bilmiyorum. 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi hiç caiz olur mu? Ne İslam’da ne dinde ne Kur’an’da böyle bir şey olmaz. Ama hani Anadolu’da ‘Beşik kertmesi’ olayı vardır. Bu, ergenliğe erdikten sonra 14 - 15 yaşına gelir. O nikah ya devam eder ya da etmez. Evlilik öyle 6 yaşında olacak işler değil. Bunu ben dinde görmediğim gibi aklım da almıyor. Bunlar dinimize çok büyük zarar veriyor.” 

"GELİNLİK DEĞİLDİR O"

Karahasanoğlu yazıda küçük kızın giydiği elbiseniin gelinlik olmadığını savundu.

“6 yaşında nikah yok ise, o elbise ne?” diye soracak, bir tane baba var mı, bir tane anne var mı, aranızda.. Her birimiz, o yaştaki kızlarımızın, kimi zaman kuzenlerinin, kimi zaman ablalarının, abilerinin nikahlarında, benzer elbiseler giydirildiğini, hepimiz bilmiyor muyuz?"

"ÖNCE NİKAHSIZ BİRLİKTE OLANLARA LAF EDİN"

"Bizim mahallede, 6 yaşında kimse evlendirilmemiştir. Aksini söyleyen ahlaksızdır, yalancıdır, sahtekardır.. 15 yaşında evlenene veya anne babasına, “Biraz bekleseydiniz” derim de.. Onlara ben de gönül koyabilirim de, o ilkesiz marksistler, “6 yaşında nikah kıyıldı”’ derlerse..

“Haydi ordan” derim..

Hatta devam ederim, ”Siz önce nikahsız birlikte olanlara iki çift laf edin de, sonra 15’inde nikah kıyanlara laf edersiniz” derim.."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin