Yemeksepeti boykotu başladı: Sepete atmıyoruz, sepetten atıyoruz

Yemeksepeti boykotu başladı. Yapılan açıklamada "Bugünden itibaren sepete atmıyoruz, sepetten attıyoruz" denilerek boykot çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yemeksepeti boykotu başladı: Sepete atmıyoruz, sepetten atıyoruz

Yemeksepeti boykotu başladı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB gibi sendika ve meslek örgütleri Yemeksepeti’nde yaşanan işçi ve sendika düşmanlığını işaret ederek "Halkımızı Yemeksepeti işçileri ve DİSK/Nakliyat-İş’le dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

Yapılan açıklamada "Bugünden itibaren sepete atmıyoruz, sepetten attıyoruz" denilerek boykot çağrısı yapıldı.

Sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar da Ticaret Bakanlığının Yemeksepeti’nde yaptığı inceleme sonucunda ‘müşteriyi aldatmak amacıyla zam yapıldıktan sonra yüzde 50 indirim yapıldığı’ tespitini hatırlatarak "Yemeksepeti işçi ve sendika düşmanlığı yapmaktadır. Yemeksepeti müşteriyi aldatmaktadır" diyerek boykota destek verdi.

Şişli’deki Yemeksepeti binası önünde toplanan işçiler ve sendikalar da "Yemeksepeti’nin emekçilere uyguladığı ‘zor’ için uyardık. Emeğin örgütlenmesinden korkanlar için şimdi yeni sözlerimiz var" ifadelerini kullandı. Basın açıklamasına Birleşik Kamu-İş, Tek-Gıda-İş, Petrol-İş, Deriteks, Liman-İş, Hava-Sen, Bağımsız Maden-İş, DGD-Sen, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB katıldı. Basın açıklamasını işçiler adına Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı okudu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin