'Yemek Aşkına' başlıyor. Programı kim sunacak?

24Kitchen, global program akışına bu ay lokal bir prodüksiyon da ekliyor.

Google Haberlere Abone ol
'Yemek Aşkına' başlıyor. Programı kim sunacak?

Fox International Channels Turkey tarafından yayına sunulan, Türkiye’nin 24 saat yayın yapan ilk yemek kanalı 24Kitchen’ın lokal prodüksiyonu 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. “Yemek Aşkına” isimli yeni program, hafta içi her gün saat 19.00’da yayınlanacak. Programı, şef Gabriele Sponza sunacak. 



“Yemek Aşkına”da metropol şehir İstanbul’dan esinlenerek oluşturduğu tarifleri paylaşacak olan Sponza, izleyicilere faydalı ipuçları vererek sağlıklı ve pratik yemekleri en hızlı şekilde yapmak konusunda yardımcı olacak. 



“Yemek Aşkına” programının uzun vadede diğer ülkelerdeki 24Kitchen kanallarında da yayınlanması planlanıyor.



Gabriele Sponza kimdir?



1982 İzmir doğumlu Gabriele Sponza, eğitimini Amerika Birleşik Devletleri’nde Johnson&Wales Üniversitesi Mutfak Sanatları bölümünde tamamladı. Eğitimi sonrası profesyonel aşçılık hayatına Fransa’nın Tremolat ve Marsilya bölgelerindeki üç Michelin yıldızlı restoranlarda çalışarak devam etti. Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul'da Sait Halim Paşa Yalısı’nda bulunan Clement's Restoran’ın şefliğini yaptı. Ardından Swissôtel The Bosphorus bünyesindeki Gaja Restaurant’ta iki Michelin yıldızlı Şef Dominic Jack ile birlikte çalıştı.



Mutfak ve restoran işletmeciliği eğitmenliği kariyerine ilk olarak İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi’nde başladı. Daha sonra, iki yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi bölümünde Eğitmen Şef olarak görev yaptı. Şu anda Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Otel Yönetimi ve Mutfak Sanatları öğrencilerine tam zamanlı olarak ders veriyor. 2011 yılında almış olduğu WACS sertifikası ile yurt içi ve yurt dışında yapılan gastronomi yarışmalarında ülkemizin temsili jüri üyesi olmaya hak kazandı.  




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin